Zuckerberg’ün Metaverse sessizliği: Rafa mı kaldırılıyor?

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, uzun süre dünya gündemini meşgul eden Metaverse dünyasıyla alakalı artık sessiz. Bu sessizlik Metaverse'ün geleceğini sorgulatıyor.

Bilim Teknoloji 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Meta CEO'su Mark Zuckerberg, uzun süre dünya gündemini meşgul eden Metaverse dünyasıyla alakalı artık sessiz.

Son olarak 10 bin çalışanını daha işten çıkaracağını açıklayan teknoloji devi Meta’da, Metaverse konusunda ilgi çekici bir sessizlik yaşanıyor. Şirketin gelecek planlarında önemli bir yer tutan, kısa bir süre önce herkesin yer kapmaya çalıştığı, arazilerin satıldığı evren konusunda CEO Mark Zuckerberg’ün bu konunun etrafından dolanıyor olması teknoloji dünyasının ilgisini çekiyor.

Çalışanlarına yönelik son notunda, şirket planlarının değiştiğinden bahseden Zuckerberg, müdürlerin müdürleri yönettiği bir şirket olmasını istemediği Meta’da, yapılacak projelerin önceliğini değiştirmiş ve öncelikli görülmeyenlerin rafa kaldırıldığını aktardı. Verimlilik yılı olarak belirlenen 2023’te şirketin çizdiği yol haliyle kısa süre önce gündemimizin merkezine yerleşen Metaverse odaklı değil.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mark Zuckerberg (@zuck)’in paylaştığı bir gönderi

Uzunca bir süre Metaverse’ü köpürten, bu yolda çalışmalar yapan Zuckerberg, 4 hafta önce yine sosyal medyadan, geçmiş günleri hatırlatan bir videoyu paylaşmıştı.

İlk hedefiniz yapay zekâ
Zuckerberg bunun yerine dünyadaki tüm yatırımcıların iştahını kabartan “Yapay zekâ”yı kullanması, şubat ayının başında ısrarla savunduğu Metaverse projesine dökülen paranın azaltılmasına yönelik kararıyla birleştirilince, Metaverse acaba rafa mı kalkıyor sorusunu beraberinde getirdi.

Zuckerberg’ün planları arasında artık yapay zekâ zirvede. Zira geleceğe yönelik planlarında çalışanlarına, tek hedefi olarak bunu sundu: “En büyük yatırımımız yapay zekâyı geliştirmek ve bunu ürünlerimizin her birine yerleştirmek. Bunu eşi benzeri görülmemiş bir ölçekte gerçekleştirecek altyapıya sahibiz ve bence bu sayede elde edeceğimiz deneyimler inanılmaz olacak.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.