Neler oluyor? Yine bir özel okul yine ‘Nazi’ selamı

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin, Ulus Özel Musevi Lisesi'yle yaptığı futbol maçında Nazi selamı vermesinin tartışması bitmeden benzer bir oİay daha yaşandı. Hisar Okulları’nda da bir grup öğrencinin Musevi bir öğrenciye karşı Nazi marşı söylediği ortaya çıktı.

Gündem 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin Ulus Özel Musevi Lisesi’yle yaptığı liselerarası futbol maçında Nazi selamı vermesinin ardından, Hisar Okulları’nda da ırkçılık olayı yaşandığı iddia edildi. Hisar Okulları’nda bir grup öğrencinin Musevi bir öğrenciye karşı Nazi marşı söylediği ve Nazi selamı verdiği iddia edildi.

İddiaların ardından okul yönetimi tarafılan açıklamada, olayın kabul edilemez olduğunu belirtildi. Okul yönetimi, iddia edildiği gibi Nazi selamı verilmediği ve Nazi marşının ezbere okunmadığı söylerken “Öncelikle Hisar Okulları isminin tarihin ayıbı olan bu konu çerçevesinde yer almış olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Hisar Okulları’nın yaşananlar için özür dilediği açıklamasında son olarak, olayın meydana geldiği 16 Mart’ta olayda taraf olan öğrencilerle görüştükleri belirtilerek, “Haberde hedef olarak gösterilen öğrencimizin de teyit ettiği gibi kendisine yönelik, okul yönetimimiz ve okul topluluğumuz tarafından kabul edilmeyecek bir şakalaşma gerçekleşmiştir. Nazi Marşı okunması, çalınması veya Nazi selamı verilmesi gibi bir davranış kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Irkçılık lise maçında sahaya indi! Nazi selamı ile gol kutlaması

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler