Djokoviç’e aynı engel: Aşı yoksa turnuva yok

Dünya 1 numarası Novak Djokoviç, aşı olmayı reddettiği için ABD'de düzenlenecek Miami Açık turnuvasına da katılamayacak.

Spor 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Novak Cokoviç'in aşı reddi şu ana kadar 6 turnuvaya maloldu.

Aşı olmayı reddeden ve bu doğrultuda ülkelerin kısıtlamalarına takılarak turnuvalara katılamayan teniste dünya 1 numarası Novak Djokoviç, şimdi de Miami Açık tenis turnuvasına katılamayacak. 

Turnuva direktörü James Blake, aşı olmadığı için ABD’ye giremeyen Sırp tenisçinin turnuvada yer alamayacağını resmen açıkladı. Cokoviç, ABD’ye giriş için özel izin istemiş ancak olumlu sonuç alamamıştı. Konu hakkında turnuva direktörü Blake, “Novak Djokoviç’in muafiyet almasını sağlamaya çalıştık ama bu mümkün olmadı” derken Florida Valisi Ron DeSantis, gerekirse Djokoviç için Bahamalar’dan tekne kaldırabileceklerini söylemişti. ABD Başkanı Joe Biden’dan, ülkeye gelenlerden istenen aşı şartının kaldırılması bile istenmişti.

22 kez Grand Slam şampiyonu olarak zirvede yer alan Djokoviç, aşı reddi nedeniyle şu ana kadar 6 önemli turnuvayı kaçırdı. Bunlar 2022 yılında Avustralya Açık, BNP Paribas Açık, Miami Açık ve Amerika Açık turnuvalarıydı. 2023’te kaçırdıklarıysa şu ana kadar Miami Açık ve Indian Wells oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.