50 yıl sonra yine Aşık Veysel’i dinliyoruz

Aşık Veysel, ölümünün 50. yıldönümünde Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel fotoğraf sergisiyle anılıyor. Sergide Ara Güler, Fikret Otyam, Ergun Çağatay ve Mustafa Türkyılmaz gibi fotoğrafçıların eserleri yer alıyor.

Kültür Sanat 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bugün Aşık Veysel’in ölümünün 50. yıldönümü. Anadolu’nun aşık geleneğinin 20. yüzyıldaki bu büyük ozanı çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu etkinliklerden biri de Beylikdüzü Belediyesi tarafından, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi Salonu’nda açılan Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel fotoğraf sergisi. Sergide Ara Güler, Fikret Otyam, Ergun Çağatay, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği Aşık Veysel fotoğrafları yer alıyor. Sergiyle birlikte aynı adı taşıyan bir kitap da yayımlandı.

Serginin açılışına katılan Aşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe “Aşık Veysel bu yıl UNESCO üyesi 193 ülkede anılacak, türküleri söylenecek ve dostlarıyla buluşacak. Açılışını yaptığımız serginin odak noktasında Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel kitabımız yer alıyor. Kitapta usta fotoğrafçıların Aşık Veysel portrelerinin yanı sıra 1934-2022 arasında gazetelerde yayımlanan 250 seçki habere de yer verdik. Bu eseri görme engellilere ulaştırmak için de Braille alfabesine çevirdik, dört ciltte toplamda 780 sayfalık eser oluşturduk ve sesli kitaba dönüştürdük. Dedem Aşık Veysel eserleriyle dostlarının gönlünde hep yaşayacak. Aşık Veysel’i dostlarıyla buluşturan Beylikdüzü Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sergi sayesinde az bilinen Aşık Veysel fotoğrafları tekrardan gündeme geldi. Sergi 30 Mart tarihine kadar Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi Salonu görülebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.