Ölümden döndü: Milli boksör Rabia Topuz’u yılan ısırdı

Fenerbahçeli milli boksör Rabia Topuz Malatya Kotan Gölü'nde koşarken zehirli bir yılan tarafından ısırıldı. Yoğun bakıma alınan sporcu kritik 24 saati atlattı.

Spor 9 Mayıs 2024
Yılanın ısırdığı Rabia Topuz yoğun bakıma alındı.

Fenerbahçeli boksör Rabia Topuz milli takım kampının bitmesinin ardından takım arkadaşı Hatice Akbaş ve antrenör Kerem Akbaş ile antrenman için Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kotan Gölü mevkisine gitti. Kırsal alanda koşarken Topuz’un ayağını zehirli yılan ısırdı.

Antrenör Akbaş tarafından ilk müdahale yapıldı, Topuz Akçadağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Milli sporcu buradaki müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Rabia Topuz kritik 24 saati atlattı.

Fenerbahçeli şampiyon boksörlerin hedefi Paris 2024Fenerbahçeli şampiyon boksörlerin hedefi Paris 2024

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Rabia Topuz’un sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Gözgeç “Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor. Düne göre bugün daha iyi, ilk kritik 24 saati atlattı, tedbir amaçlı yine yoğun bakımda tedavisi yapılıyor. Doktorlar durumunun iyi olduğunu, yakında normal servise çıkartabileceklerini söyledi” diye konuştu.

Federasyon sosyal medyadan yaptığı açıklamada da “Milli sporcularımızdan Rabia Topuz geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yoğun bakımda yatmaktadır. Kendisini acil şifalar diliyoruz” dendi. Fenerbahçe de 23 yaşındaki milli sporcu için şu mesajı yayınladı: “Fenerbahçe Boks Şubesi’nin madalyalı boksörü Rabia Topuz’un geçirdiği rahatsızlık sonucu yoğun bakım alındığı haberini öğrenmiş bulunuyoruz. Sporcumuz Rabia Topuz’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.”

Türk boksunun altın sporcuları tarih yazdıTürk boksunun altın sporcuları tarih yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.