Türk boksunun altın sporcuları tarih yazdı

Türk boksu Avrupa Boks Şampiyonası'nda tarih yazdı. Busenaz Çakıroğlu, Buse Naz Sürmeneli ve Samet Gümüş altın madalya kazanırken olimpiyat kotası almayı da başardılar.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Türk boksu tarih yazdı.

Türk boksunun yükselişi kıtada yankılandı. Avrupa Boks Şampiyonası’na Türk sporcular damga vurdular. Şampiyona boyunca üç altın ve iki bronz madalya Türk sporcuların boynunda parladı.

Belgrad’daki turnuva birçok ilke de sahne oldu. Erkekler 51 kiloda mücadele eden Samet Gümüş büyüklerde katıldığı ilk Avrupa şampiyonasından altın madalyayla ayrıldı. 22 yaşındaki Samet Türkiye’ye 13 yıl sonra erkeklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı. 2011’de Ankara’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda finale kalan Fatih Keleş altın, Adem Kılıççı ise gümüş madalya almıştı.

Busenaz koleksiyonu tamamladı

Kadınlar 66 kiloda ringe çıkan Busenaz Sürmeneli kariyerinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Olimpiyat, dünya, Akdeniz Oyunları, Avrupa Oyunları şampiyonlukları bulunan 25 yaşındaki boksör ilk kez finalde mücadele ettiği Avrupa şampiyonasında da altın madalya kazandı ve kariyerindeki tek eksik parçayı da tamamladı.

Boksta bir Avrupa şampiyonluğu da Samet Gümüş'tenBoksta bir Avrupa şampiyonluğu da Samet Gümüş’ten

Buse Naz üçleme yaptı

52 kiloda ringe çıkan 27 yaşındaki sporcu Buse Naz Çakıroğlu ise üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu. Kariyerinde bir dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat gümüş madalyası ve iki Avrupa Oyunları şampiyonluğu bulunan Buse Naz 2019 ve 2022’den sonra bir kez daha Avrupa şampiyonu olarak koleksiyonuna bir madalya daha ekledi.

Türk boksuna altın madalya getiren üç sporcunun da Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kariyerlerine devam ediyor oluşu dikkat çekti. Ancak şampiyonada ilke imza atan sadece Samet, Buse Naz ve Busenaz değildi. Büşra Işıldar kadınlar 75 kilo, Tuğrulhan Erdemir de erkekler 71 kiloda bronz madalya elde etti. 22 yaş altında Avrupa şampiyonluğu bulunan 22 yaşındaki Büşra ve 22 yaş altında Avrupa 2’nciliği kazanan 25 yaşındaki Tuğrulhan, Avrupa büyükler şampiyonasındaki ilk madalyasını aldı.

Türk boksörler tarihi Sırbistan’da yazdılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.