Altın rekorda: Ons fiyatı 2 bin doları aştı

Küresel piyasalar bankacılık kriziyle ilgili gelişmelere odaklanırken altının onsu geçen yılın mart ayından bu yana ilk kez 2 bin doları gördü. Gram altında da 1.231 TL ile yeni rekor seviyeye ulaşıldı.

Ekonomi 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Küresel piyasalarda dikkatler bankacılık alanında yaşanan gelişmelere çevrilirken, güvenli liman arayışı altına yatırım yapanların yüzünü güldürdü. Credit Suisse krizi güvenli liman kategorisinde öne çıkan İsviçre Frangı’na yönelik güveni sarsarken, altın tarafında ise yükseliş kaydedildi. Altının onsu küresel piyasalarda 2 bin doları aşarak Mart 2022’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Gram altın da 1.231 lira ile yeni rekor seviyeye ulaştı. Bankacılık krizinin etkisiyle ons altın geçen haftayı yüzde 6,5 yükselişle tamamlamıştı. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.050 doların direnç konumunda bulunduğunu söylüyor.

Fed kararı öncesi piyasalarda belirsizlik hakim

Analistler, bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararları öncesi artan belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını belirtiyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in yüzde 40 ihtimalle faiz artırmayacağı, yüzde 60 ihtimalle de 25 baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülüyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.