Fazıl Say, Cumhuriyet’in 100. yılı için marş besteledi

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Cumhuriyet için 100. Yıl Marşı bestelediğini duyurdu. "Halkımıza naçizane hediyemdir" notuyla paylaştığı duyuruda Say, besteyi yakın bir zamanda 200 kişilik koro ve orkestrayla kaydedeceklerini söyledi.

Kültür Sanat 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fazıl Say'ın Cumhuriyetin 100. yılı için bestelediği eser, altıncı senfonisi olma özelliği taşıyor.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhuriyetin 100. yılı için bir marş bestelediğini açıkladı. İsmi 100. Yıl Marşı olan bestesinin sözleri ise şair Ayten Mutlu’ya ait. Say, yeni eserine dair bilgileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

‘Nazım Oratoryosu’, ‘İstanbul Senfonisi’ ve ‘Mezopotamya Senfonisi’ gibi ses getiren eserlere imza atan Fazıl Say, “Halkımıza naçizane hediyemdir” sözleriyle tanıttığı marş için sosyal medyadan yaptığı paylaşımda sözlerine şu şekilde devam etti. “Hep beraber coşkuyla söyleyebileceğimiz bir marş olabileceğini hayal ediyorum. Biz, çok güzel marşları olan bir toplumuz.”

200 kişilik dev kadro sahnede

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilen projenin ilk kaydı, kentteki Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. 100. Yıl Marşı’nın kayıtları sırasında 200 kişilik bir koro ve orkestra Fazıl Say ile birlikte sahneyi paylaşacak.

Türkiye’nin yanı dünyanın pek çok farklı konser salonunda biletleri çok önceden tükenen performanslara imza atan Fazıl Say, 100. Yıl Marşı’na çok emek verdiğini ve bestenin içine sinen bir çalışma olduğunu söylüyor.

Aralarında Nazım Hikmet, Metin Altıok, Orhan Veli, Turgut Uyar, Cemal Süreya ve Edip Cansever’in şiirlerinden oluşan bestelerinin yanı sıra senfonileri ve sonatlarıyla da büyük ilgi çeken Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı, aynı zamanda 106. bestesi olma özelliği de taşıyor. Fazıl Say daha önce de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 100. yılı için de bir senfoni bestelemişti.

Fazıl Say’dan Brüksel’de depremzedeler yararına konser

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.