Kuzey Kore’de kıtlıkla mücadele için ordu görevde

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, açlık krizine doğru ilerleyen ülkede tarımı hareketlendirmek için askeri devreye sokuyor.

Dünya 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kuzey Kore, hem yaptırımlar hem de kapanan sınırlar nedeniyle açlık tehlikesini yakından hissediyor.

Dünyadan izole oluşuna pandemi nedeniyle Çin’le kapıların kapanması da eklenince Kuzey Kore, açlık tehlikesi altında bir geleceğe doğru yol alıyor. Bu doğrultuda önlem almaya çalışan ülkenin lideri Kim Jong-un, orduyu göreve çağırdı. Gıda üretiminde itici güç olması hedeflenen ordu, bazı mühimmat fabrikalarını yeniden düzenleyerek traktör ve tarım makineleri üretilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca askerlerin hizmet sürelerini üç yıl uzatmaları isteniyor ve bu süreyi çiftliklerde geçirmeleri rica ediliyor.

Kuzey Kore durmuyor: Bu hafta dördüncü kez füze fırlattı

Buna rağmen Kuzey Kore’nin komşularını tedirgin eden roket denemeleri de sürüyor. Önceki gün iki füze denemesi, pazar günü denizaltıdan iki stratejik seyir füzesi ve önceki salı da iki kısa menzilli balistik füze gönderen Kuzey Kore’nin dışarıya verdiği mesajla halkının yaşadığı dünya büyük tezatlar içeriyor. Güney Kore, Japonya ve ABD’nin kendilerini işgal provası içerisinde olduğunu düşünen Kim Jong-un yönetimi, orduya da aynı zamanda gerçek bir savaşa hazırlanılması talimatını vermişti.

Kuzey Kore, nükleer programı yüzünden 2016’dan beri yaptırımlarla karşı karşıya. Çin’le olan kısıtlı ticareti de pandemi nedeniyle daha da azaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.