‘Rüya’dan ‘kabus’a… Futboldan iş dünyasına… Mesut Özil veda etti

Fenerbahçe'ye gelirken 'rüya' transfer olarak gelen Mesut Özil'in Türkiye günleri sakatlıklar, teknik direktörle anlaşmazlıklar nedeniyle kabus gibi geçti. İşte sosyal medyasından futbolu bıraktığını açıklayan Özil'in öyküsü...

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi tüm dünyada ses getirdi.

2014’te Dünya Kupası’nı kaldıran Almanya Milli Takımı’nın en önemli oyuncusuydu. Aynı yıl Real Madrid’den Arsenal’e transferi olay olmuştu. Sosyal medyada dünyanın en çok takip edilen oyuncularından biriydi. Yıllar ilerledi. Bir dönem yıldız olduğu Arsenal’de istenmeyen adam haline geldi.

Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferini duyurduğu tweet…

Fenerbahçe tweeti Türkiye rekoru kırdı

2021 ocak ayında Fenerbahçe, Mesut Özil’i transfer ettiğini açıkladı. Twitter’dan Mesut Özil için atılan “Gel gündüzle gece olalım” mesajı en çok etkileşim alan spor tweeti olarak Türkiye tarihine geçti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç. Mesut Özil transferiyle bir rüyayı gerçekleştirdiklerini söylüyordu. Koç’a göre “evin oğlu” yuvasına dönmüştü.

 

Fenerbahçe taraftarı Mesut Özil’i 2-1 kazanılan Galatasaray maçında attığı beraberlik golüyle hatırlayacak.

Mesut Özil’in Fenerbahçe performansı

Türkiye’ye gelen en kariyerli futbolculardan biri olmasına karşın Fenerbahçe’deki performansı beklentilerin çok altında kaldı. Muhtemelen sarı lacivertlilerin anılarında olumlu olarak bir tek Nef Stadı’nda Galatasaray’a 2-1 kazanılan maçta attığı gol kaldı. Mesut Özil, toplam 36 maçta Fenerbahçe forması giydi. 8 gol atan Özil, 3 asist yaptı. Toplamda 2223 dakika sahada kaldı. Maç başı ortalama süresi 62 dakika oldu. Sarı lacivertliler ilk sezonunda üçüncülük, ikincisindeyse ikincilik elde etti.

Mesut Özil, Başakşehir’de bir maçta 90 dakikayı tamamlayamadı.

Başakşehir’in rüya transferi!

2021-22 sezonun Fenerbahçe’de dönemin teknik direktörü İsmail Kartal ile kavga edince kadro dışı kaldı. Sanki Arsenal günlerini yeniden yaşıyordu. Bu sezon başında Başakşehir, Mesut Özil’i transfer etti. Göksel Gümüşdağ, aynı Ali Koç gibi transferi ‘rüya’ olarak niteledi.

Özil veda mesajında Real Madrid’de oynadığı günlerden bir fotoğraf kullandı.

Sezon sonunu beklemedi, futbolu bıraktı

Ancak orada da işler istediği gibi gitmedi. Sakatlıklar oynamasına engel oldu. Sadece 8 maçta 187 dakika süre alabildi. Ve sonunda Özil, derinlemesine düşündükten sonra futbolu bıraktığını açıkladı. Özil, bu karar için sezon sonunu beklememişti. Özil açıklamasında, 17 yıldır profesyonel futbolcu olma ayrıcalığına sahip olduğunu ve bunun için minettar olduğunu söyledi. Eski kulüplerine tek tek teşekkür etti, takım arkadaşlarını ve taraftarları unutmadı. Son cümlede ise ailesi vardı: “Şimdi güzel eşim Amine ve iki güzel kızım Eda ve Ela ile önümdeki her şeyi dört gözle bekliyorum. Zaman zaman sosyal medyada benden haber alacağınızdan emin olabilirsiniz.”

Mesut Özil’in Londra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf kariyerinde dönüm noktası oldu.

Mesut Özil’in siyasi paylaşımları

34 yaşındaki Mesut Özil, son yıllarda futbol sahasındaki performansından çok saha dışındaki davranışları ve tutumuyla gündeme geldi. Schalke 04’te başlayan karieri Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal ile doruğa ulaştı. Özil’in kariyerinde dönüm noktası ise Mayıs 2018’de Londa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf oldu. Özil, gelen tepkilere rağmen geri adım atmadı ve Almanya Milli Takımı’nı bıraktı. Erdoğan’la poz veren diğer bir oyuncu İlkay Gündoğan ise siyasetle arasına mesafe koyduğunu söyledi. Arsenal’de de 2019 Aralık ayında Çin’in Uygur Türklerine yönelik muamelesini protesto ettiği tweeti sorun oldu. Arsenal’in büyük pazarlarından biri olan Çin’in tutumu Özil’in kulüpteki durumunu güçleştirdi.

Mesut Özil memleketi Devrek'te bir spor salonu yaptırdı.

Özil, memleketi Devrek’te bir spor salonu yaptırdı.

Devrek’te spor salonu yaptırdı

Mesut Özil’in önce Fenerbahçe sonra Başakşehir’e gelmesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu iddia edildi. Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu sempatiyi hiç gizlemedi. Mesut Özil, Başakşehir günlerinde de yeşil çimendeki performansından çok saha dışında yaptıklarıyla gündeme geldi. Geçen yıl memleketi Zonguldak Devrek’te kendi ismini taşıyon bir spor salonu yaptırdı. 15 Ekim 2022’de 34 yaşına bastığı doğum gününü mehteranla kutlaması çok konuşuldu.

Futboldan sonra ne yapacağı belli

Mesut Özil, futbolu bıraktıktan sonra ne yapacak sorusunun yanıtı ise belli. Fenerbahçe günlerinde başkan Ali Koç’un “Ticareti bırakıp futboluna odaklanması gerekiyor” söylemi zaten gerekli ipucunu veriyor.

Özil, M10 markası altında bir giyim markası ve e-spor takımı sahibi. Devasa bir emlak portföyünün yanı sıra spor kliniği, takviye gıda laboratuvarı ve çorap fabrikası bulunuyor.

Mesut Özil Arsenal’den eski takım arkadaşı Fransız Mathieu Flamini ile sağlık şirketi kurdu. Özil, Hollywood’un ünlülerinden Eva Longoria ve model Kate Upton ile birlikte Meksika futbol kulübü Necaxa’nın hisselerini satın aldı.

Emekli olan futbolcu, “39 Steps” kahve dükkanı zincirinin de sahibi. Özil, ayrıca Londra ve Dubai’de çalışan ABD doğumlu kız kardeşler Aleena, Aleezah ve Naseeha Khan tarafından kurulan unisex bir kozmetik şirketi olan CTZN’ye de ortak. CTZN, Asya ve Orta Doğu pazarına yönelik ürünler konusunda uzmanlaştı.

Özil’in San Francisco’da teknoloji girişimlerine fon sağlayan Class 5 Global isimli yatırım şirketine de destek verdiği biliniyor.

Mesut Özil’in M10 adını verdiği bir giyim firması bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.