Acı vatan Almanya! Efes’e bir darbe daha

Son iki sezonun Euroleauge şampiyonu Anadolu Efes, kaçak olan play-off'a girme umudunu Berlin deplasmanında kaybederek daha da azalttı.

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sezon başında şampiyon kadrosuna Will Clybrun gibi bir yıldızı ekleyerek Euroleague’in en büyük favorisi olarak gösterilen Anadolu Efes, düş kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Son 8’e kalma umudu azalan Efes, ligin dibinde yer alan Alba Berlin deplasmanından mutlak galibiyet bekliyordu. Ancak maç Efes’in istediği gibi başlamadı. Mercedes-Benz Arena’da yapılan maçın ilk yarını Efes 49-40 geride kapadı.

Üçüncü çeyreğe çok kötü başlayan Efes bir ara 19 sayı geri düştü. Ondan sonra toparlanan lacivert beyazlılar son çeyreğe 68-67 geride girdi. Heyecan fırtınası şeklinde geçen son 10 dakikada son topu savunamayan Efes sahadan 95-93 mağlup ayrıldı. Efes’te Micic 30, Clyburn 19 sayıyla oynadı. Ergin Ataman’ın öğrencileri, bu sezon Euroleague’deki 30. karşılaşmasında 16. mağlubiyetini aldı. ALBA Berlin ise 9. kez kazanma sevinci yaşadı.

Anadolu Efes, bu maçın ardından normal sezonda kalan 4 maçını İstanbul’da oynayacak. İç sahada Olimpia Milano, Virtus Bologna ve Monaco’yu ağırlayacak olan lacivert-beyazlıların tek deplasmanı Fenerbahçe Beko.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.