Sinan Ateş’in eşinden Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu ziyareti "Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanıbaşımdan ayırmayacağım" diye duyurdu.

Siyaset 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu ziyaretle ilgili olarak, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bugün rahmetli Sinan Ateş’in eşi sevgili kızım Ayşe Ateş beni ziyaret etti. Sadece şunu söyleyeceğim: Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanıbaşımdan ayırmayacağım, benim yol arkadaşımdır. Sinan Ateş’in hesabını beraber soracağız” ifadelerine yer verdi.

Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden ikibuçuk aydan fazla zaman geçti. Ateş’in eşi Ayşe Ateş 21 Mart 2023’te ilk kez bu cinayetle ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmış ve “Siyaset, bu alçak suikastten pek uzak değil” demişti.

Ayşe Ateş’in açıklamasının tamamı şöyle:

“30 Aralık 2022 tarihinde cuma namazı çıkışı başkentin göbeğinde şehit edilen eşim Sinan Ateş’in katillerinin ve katilleri azmettirenlerin hak ettikleri cezayı alması için mücadelemizi yalnızca hukuki zeminde vereceğimizi ilk andan beri aile olarak ifade etmekteyiz. Katillerin ve onları azmettirenlerin kendilerini saklama ihtiyacı bile hissetmediği, her şeyin göz önünde ve pervasızca cereyan ettiği bu insanlık dışı suikastın aydınlatılması hususunda devletimize olan güvenimizi yeniden vurgulamak istiyoruz. Devletin dininin adalet olduğuna, davanın seyrini yalnızca bilgi, belge ve delillerin belirleyeceğine inanıyoruz.

Vicdanları yaralayan bu alçak suikastın ucu kime dokunursa dokunsun aydınlatılması için, siyasi partilerin haklı davamızda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sesimiz olmaya devam etmesini arzu etmekle birlikte davanın sağlıklı ilerleyebilmesi adına aile olarak siyasetin içinde yer almak yerine siyaseti siyasetçilere bırakmak gerektiği hususunda bir karar almış bulunuyoruz.

Şehit eşim her ne kadar aktif olarak siyasetin içinde değildiyse de gerçekler belgeleriyle ve tüm yönleriyle açığa çıktığında görüleceği üzere siyaset, bu alçak suikasttan pek uzak değildir. Bu insanlık dışı suikastın siyasi sahada da takip edilmesini, seçilecek her milletvekilinin ve tüm siyasetçilerin namusuna emanet etmeyi tercih ediyoruz.

Ateş ailesi olarak beklentimiz; ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmakla kalmaması, herkesin bu ateşi yüreğinde hissetmesi, Türk milletinin evladı olan Sinan Ateş’in davasına bütün bir milletin sahip çıkmasıdır. Bu vesileyle ilk günden beri gerek sosyal hayatın içerisinde ve gerekse sosyal medyada yanımızda olduğunu hissettiren herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Dua ile…”

Cinayetle ilgili açılan soruşturmada MHP’de çeşitli kademelerde bulunan isimlerin de aralarında olduğu toplamda 21 kişi tutuklandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Ateş’in eşine ziyaret 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.