Sürpriz: Yeniden Refah, Cumhur İttifakı’na katıldı

'Siyasette 24 saat bile çok uzun zamandır' sözü bir kez daha gerçek oldu. Beş gün önce anlaşamayan Fatih Erbakan ve Tayyip Erdoğan dün anlaştı, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nın dördüncü üyesi oldu; HüdaPar da seçimde Ak Parti listesinden milletvekili adayı çıkaracak.

Siyaset 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Siyasi ittifaklar ve Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında dün bir son dakika sürprizi yaşandı ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katıldı, lideri Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı adayı olmaktan vaz geçip, Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye karar verdi.

Sürpriz gelişme, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün öğlen saatlerinde yaptığı baş başa görüşmenin ardından açıklandı.

Yeniden Refah ile Ak Parti arasındaki ittifaka katılma görüşmeleri bundan 5 gün önce başarısızlıkla sonuçlanmış, bunun üzerine Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusunu yapıp imza toplamaya başlamıştı. Erbakan üç günde 50 bin imzayı ancak bulabilmişti.

Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasına karşılık, Yeniden Refah Partisi’nin “2” numaralı Kurucular Kurulu üyesi olan Sultan İkinci Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Erbakan’ın kararı duyurduğu gün, yani 20 Mart 2023’te oyunu Erbakan’a değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğini açıklamıştı.

10 Haber’in ulaştığı Yeniden Refah Partisi kaynakları, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun Fatih Erbakan’ın başdanışmanlığı görevini “iş yoğunluğu” nedeniyle bıraktığını, ancak partiden istifa etmediğini ve “Kurucular Kurulu Üyesi” olduğunu belirtti.

Parti içinde bir numara Erbakan ile iki numara Osmanoğlu’nun gerginliği dün son buldu.

Yeniden Refah Partisi’nde ‘Osmanlı torunu’ krizi: Oyumuz Erdoğan’a

Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde buluştular

Yeniden Refah Partisi (YRP), 14 Mayıs seçimlerindeki tutumunda değişikliğe gitti. Daha önce seçimlere kendi ismi ve logosuyla gireceğini açıklayan parti, Cumhur İttifakı’na katılmaya karar verdiğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti ile Külliye’de bir araya geldik. Partimizin talepleri konusunda anlaşmaya vardık. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakı’nda seçime girme kararı almış bulunuyoruz.

Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.”

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den ittifak karşılığı 20 milletvekili istediği, ancak bu talebin karşılık bulmadığı için daveti reddettiği iddia edilmişti.

Hizbullah-Hüdapar bağlantısı Diyanet raporunda

Hüda Par, Ak Parti listesinden Meclis’e girecek

Öte yandan, HüdaPar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da, seçimler ve ittifakla ilgili partisinin kararını açıklamak için basın toplantısı düzenledi. Yapıcıoğlu, daha önce seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldıklarını hatırlattı, HüdaPar’ın milletvekili seçiminde de Ak Parti listesinden seçime gireceğini duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.