Yeniden Refah Partisi’nde ‘Osmanlı torunu’ krizi: Oyumuz Erdoğan’a

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu üyesi olan Sultan İkinci Abdülhamid'in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, aile olarak oylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceklerini açıkladı.

Siyaset 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’na katılmama kararı aldıklarını açıkladı. Fatih Erbakan, “Son derece kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçimlerine ittifaka dahil olmadan girme kararı aldık” dedi. Erbakan, partisinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu da duyurdu.

Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasına karşılık, Yeniden Refah Partisi’nin “2” numaralı Kurucular Kurulu üyesi olan Sultan İkinci Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, oyunu Erbakan’a değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğini açıkladı.

10 Haber’in ulaştığı Yeniden Refah Partisi kaynakları, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun Fatih Erbakan’ın başdanışmanlığı görevini “iş yoğunluğu” nedeniyle bıraktığını, ancak partiden istifa etmediğini ve “Kurucular Kurulu Üyesi” olduğunu belirtti.

Fatih Erbakan’dan sonra Yeniden Refah Partisi’nin “2” numaralı kurucu olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, sosyal medyada Osmanoğlu ailesi olarak Erdoğan’a oy vereceklerini şöyle duyurdu:

“Değerli dostlar Hanedânı Âli Osman’ın kandan torunları olarak başta Hanedan Reisi Harun Abdülkerim Osmanoğlu, şahsım ve Osmanoğlu ailesi fertleri olarak; 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almış bulunmaktayız. Hayırlı olsun.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.