Chelsea akşam iftar verdi, sabah dev zararı açıkladı

Premier Lig'in önde kulüplerinden Chelsea, stadında iftar vererek bir ilke imza attı. İftardan sonraki sabah 2021-22 sezonunda toplam 121,3 milyon sterlin (2,8 milyar lira) net zarar ettiğini duyurdu.

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Chelsea, stadında iftar veren ilk Premier Lig kulübü oldu.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaştan en çok etkilenen kulüplerden biri Chelsea oldu. Rus Başkanı Roman Abromovitch, uygulanan yaptırımlar sonrası mayıs ayında kulübü ayında Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers’ın ortağı Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyuma sattı.

Chelsea ve Benfica ilk çeyrek finalistler

Premier Lig’de bir ilk: Statta iftar

Todd Boehly yönetimindeki Chelsea, kulüpte köklü değişiklikler yapmak istiyor. Bunlardan biri de Stamford Bridge Stadı’nda iftar programı düzenlemek oldu. İftara, Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor, Chelsea’nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville ve Chelsea Yönetim Kurulu üyesi Lord Daniel Finkelstein da katıldı.

2.8 milyar zarar

Bu etkinliğin sabahında Chelsea internet sitesinden 2021-22 dönemi yıllık mali durumunu yayınladı. Açıklamaya göre Abramovich’e yaptırımlar uygulanmasının ardından olağanüstü harcama yapan ve gelir kaybı yaşayan Chelsea, 2021-22 sezonunda toplam 121,3 milyon sterlin (2,8 milyar lira) net zarar etti.

Chelsea’nin yeni sahibi ABD’li yatırımcı Todd Boehly oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.