Öcalan’ın avukatı ‘seçimden önce İmralı’da görüşme olacak mı’ sorusunu yanıtladı

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı İbrahim Bilmez, İmralı Cezaevi'nden iki yıldır haber alamadıklarını söyledi. Avukat Bilmez, sürpriz bir görüşme ihtimalinin de ufukta görülmediğini öne sürdü.

Gündem 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği, 2019 yerel seçimleri Türkiye tarihinin “en tartışmalı yerel seçimleri” olarak kayda geçmişti.

AK Parti’nin İstanbul’u kaybedince Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu. YSK, seçimlerin 23 Haziran’da “tekrar edilmesine” karar verdi. Seçim tekrarı öncesinde, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın ziyaret edilmesine izin verildi ve Öcalan’ın yazdığı mektup kamuoyuna duyuruldu. Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT’ye çıkarılmıştı. Ancak, bu hamleler seçim sonucunun Ekrem İmamoğlu lehine değişmesine neden olmuştu.

Öcalan’ın avukatları önceki gün açıklama yaparak İmralı Cezaevi’nde iki yıldır ziyaret yapılamadığını belirtti.

Demirtaş cezaevinden Öcalan ile görüşmek için başvurdu

14 Mayıs seçimleri öncesinde, Öcalan’ın ziyaret edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Rudaw’a konuşan Öcalan’ın avukatı İbrahim Bilmez, Öcalan ve İmralı’daki diğer tutuklulardan iki yıldır haber alamadıklarını söyledi.

Bilmez, 2019’daki yerel seçimlerden önce olduğu gibi Öcalan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirilmesi ihtimaline ilişkin soru üzerine, “Bu konu spekülasyona çok açık bir konu. O yüzden bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Görüşme olacağına dair herhangi bir ışık da bilgi de yok. Dediğim gibi iki yıldır mektup ve faksla bile haber alamıyoruz. O yüzden şu anda böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

Asrın Hukuk Bürosu: Öcalan ile 3 yıldır görüşemiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.