Trump seçim mitinglerine başladı: Ya derin devlet Amerika’yı yok eder ya da biz derin devleti

2024 seçimlerinde ABD'lilerin oylarına talip olan eski ABD Başkanı Donald Trump, ilk durağı Teksas'ta, "Ya derin devlet Amerika'yı yok eder ya da biz derin devleti" dedi.

Dünya 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trump, seçim vaadi olarak Ukrayna savaşını 24 saatte çözüme ulaştırmayı sundu. Fotoğraf: AA

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, gelecek sene yapılacak başkanlık seçimleri için mitinglere başladı. İlk durağı olarak Teksas’taki Waco’yu seçen Trump, burada hem yargılandığı ‘sus payı’ davasından hem ABD’nin mevcut dış politikasından hem de olası Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis’ten bahsetti.

Mitingin açılışını 6 Ocak Kongre Baskını’ndaki isyancıların seslendirdiği ‘Herkes için adalet’ şarkısıyla yapan Trump, erotik film yıldızı Stormy Daniels’a 2016 yılında ‘sus payı’ olarak 130 bin doları ‘yasal harcama’ şeklinde verdiği için yargılandığı davada mahkemeye çıkacak. Bu konudan bahsederken Adalet Bakanlığı’nın ‘Adaletsizlik Bakanlığı” olduğunu söyleyen Trump, kendisinin ülke tarihindeki ‘en masum insan’ olduğunu ve Daniels ile herhangi bir ilişki yaşamadığını ifade etti.

Trump’tan ‘sus payı’ davasını gösteriye dönüştürme planı: Ters kelepçelenmek istiyor

Öte yandan mevcut ABD Başkanı Joe Biden’ın dış politikasını da eleştiren Trump, Ukrayna savaşından Biden’ı sorumlu tuttu. Biden yönetiminin kendisine muhalif olanlara karşı güvenlik kuvvetlerini silah olarak kullandığını belirten Trump, ABD’yi de “muz cumhuriyeti” olarak nitelendirdi. Vaatlerini sıralamayı unutmayan Trump, kendisi iktdara geldiğinde Ukrayna savaşını 24 saat içinde çözüme ulaştırabileceğini ve Çin ile başa çıkabileceğini söyledi. Düşmanın uzakta değil yanında olduğunu belirten Trump, “Ya derin devlet Amerika’yı yok eder ya da biz derin devleti” vurgusunda bulundu.

Seçmenler için Cumhuriyetçiler arasında Trump ile rekabet edecek en popüler isim olan DeSantis’in gelecek aylarda başkanlığa adaylığını koyması bekleniyor. Mitinginde DeSantis’e saldırmayı da ihmal etmeyen Trump, kendisinden 30 puan aşağıdaki DeSantis’i, Covid-19 salgınının başlarında eyaletini kapattığı için kınadı.

Mike Pence’den Trump’a en ağır eleştiri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.