‘Yalı Partisi’nin ev sahibi Hasan Dağcı konuştu: ‘AKP’yle zengin olmadım, Muharrem İnce’ye oy verdim’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını engellemek için iş insanı Hasan Dağcı'nın Beykoz'daki yalısında toplantı yapıldığı öne sürüldü. Dağcı toplantıyı yalanladı ve "AKP’yle zengin olmadım" dedi. Dağcı'yı Bursa'dan tanıyan Gazeteci Baysal anlatmıştı.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını engellemek için İstanbul Beykoz’daki bir yalıda toplantı yapıldığını yazdı. Terkoğlu, yalı sahibinin iş insanı Hasan Dağcı olduğunu yazmıştı.

Yazı, toplantıya AK Parti’ye yakın iş dünyasından isimlerin katıldığını ve Erdoğan’ın kaybetmesi durumunda nasıl yumuşak bir geçiş yapacaklarını planladıklarını konu alıyordu. Söz konusu toplantıda iş insanları ve gazetecilerin yer aldığını belirtiliyordu.

Ancak Dağcı’nın itirazı üzerine mahkeme tarafından yazıya erişim engeli kararı verildi. Yazıya erişim engeli gelmesinden sonra Hasan Dağcı, Halktvcom.tr’den Seyhan Avşar’a konuştu.

Dağcı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17 yıldır hiç görüşmediğini öne sürdü. Bunun nedeninin ise kendisinin yaşam tarzından kaynaklı olduğunu iddia etti.

AK Parti döneminde aldığı milyon dolarlık ihaleleri, aşırı zenginleşmesi sorulan Dağcı, “Ben AKP’den önce de zengindim. Param vardı, arabalarım vardı. AKP’yle zengin olmadım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmasının kendilerinde tedirginlik yaratıp yaratmadığı sorusuna Dağcı, “Ben Muharrem İnce’ye oy verdim. Ama Belediye seçimlerinde ne İmamoğlu’na ne de Binali Yıldırım’a oy vermedim. Ben eskiden Refah Partiliydim. Sonrasında Ecevitçi oldum” diye konuştu. Evinde yapılan toplantıyı ise Dağcı inkâr etti.

Kılıçdaroğlu: Paraları 5’li çeteden söke söke alacağız

Dağcı’yı Bursa’dan tanıyan gazetecinin iddiaları

Hasan Dağcı, “AKP’yle zengin olmadım” derken, Dağcı’yı memleketi Bursa’dan tanıyan Bursa Yeni Dönem Gazetesi yazarı Yüksel Baysal, “1990’lı yıllarda Bursa’da gazetecilik yaparken, Hasan Dağcı Refah Partililerin yarı-resmi yayın organı Marmara Gazetesi’nin genel müdürüydü” demişti.

Yüksek Baysal, Dağcı’nın ‘zenginleşme’ sürecini şöyle anlatmıştı:

“Marmara Gazetesi kapandı. Tam o sırada RP’liler kent yönetimlerini alınca, Hasan Dağcı, yine Faruk Çelik’in önerisi ve isteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdür yardımcılığına getirildi.

Bu görev resmi midir, değil midir çok bilinmiyor ama Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini yanıtlayan Hasan Dağcı, yandaş medyanın birinde ‘Ben özel kalem müdürü değilim’ diye feryat ediyor.

Resmi görevin adı Özel Kalem Müdürlüğü olmayabilir ama orada görev yaptığını hemen herkes biliyor.

İstanbul’a giden sıradan gazeteci Hasan Dağcı’ya, Tanrı yürü ya kulum demiş olmalı ki, kaderi değişti.

Önce İDO kantinlerinin işletmesini aldı denildi. Sonra özel hayatında büyük bir değişiklik yaparak Nasuha Özyıldırım ile olan evliliğini sonlandırdı.”

Yüksek Baysal’ın iddialarına göre, Hasan Dağcı AK Parti kurulmadan önce, ancak Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde ihaleler almaya başladı.

Sedat Peker’in ifşaatları Tayyip Erdoğan’a giderek yaklaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.