Dekanın Boğaziçi gezisi! 9 koltuk gördü, sadece 2’sinden vazgeçti

Boğaziçi Üniversite'sinde kendini belirli aralıklarla bölüm başkanı olarak atayan Dekan Murat Önder'in son koltuğu siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde bulunan yönetim bilimleri anabilim dalı başkanlığı oldu. Önder, böylelikle 9 koltuğa da oturdu ancak şu an 7'si kendisine ait.

Gündem 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından okulun geleneklerine aykırı şekilde okul dışından Melih Bulu’nun rektör atanmasından beri çalkantılı günler yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin iki yıldır kesintisiz sürdürdüğü protestolar yalnızca rektör atamalarını içermiyor. Üniversitenin geleneklerini ve demokratik seçimleri koruma mücadelesinin içinde ‘koltuk kapmaca’ya direnmek de var.

Okulu sarsan ‘rektör atama’ furyasından bir yıl sonra bu kez akademisyenler de seçimle geldikleri görevlerinden olmaya başlamıştı. 19 Ocak 2022’de eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, fen-edebiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Ercan aniden görevden alındı. Ancak bu ani değişimler bununla sınırlı kalmayacaktı. Atanan rektörün yanında bir de başka üniversitelerden atanan dekanlar okulun her yerinde kendini göstermeye başladı. Bunların arasında en dikkat çekeni ise Murat Önder oldu.

Kendi beğeniyor, kendini atıyor

İktisadi ve idari bilimler fakültesine dekan olarak atanan, ‘siyaset bilimi ve kamu yönetimi’ alanında çalışan Prof. Dr. Murat Önder bu andan sonra üniversite içinde ‘her yerde’ olmaya başladı ve senato ile yönetim kurulu üyesi oldu. Ekim 2022’de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünün sadece kendisinin karşılayabileceği bir kadro ilanına başvuran Önder, depremin ikinci gününde üniversite yönetim kurulu kararıyla söz konusu kadroya atandı.

Böylelikle, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ndeki kadrosunu Boğaziçi Üniversitesi’ne aldırmış oldu. İktisadi ve idari bilimler fakültesindeki üç bölümden işletme ve ekonomi bölümü başkanlığına kendini atayan Önder, Ocak 2023’te yani işletme bölümü başkanlığını bıraktıktan bir hafta sonra, bu defa da kendini siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü yani kadrosunu aldırmak istediği bölümün başkanlığına atadı.

Önder’in görevlerine bir yenisi daha eklendi. Önder, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünün yönetim bilimleri anabilim dalı başkanlığına da kendisini atadı.

Diken’den Mehmet Baran Kılıç’ın edindiği bilgiye göre Önder, dekan sıfatıyla üniversite rektörlüğüne yazdığı yazıda söz konusu anabilim dalı başkanlığına Prof. Dr. Murat Önder’in yani kendisinin atanmasını talep etti. Naci İnci de bu talebi kabul etti. Önder, 31 Mart’ta anabilim dalı başkanlığına atandı. Önder’in ayrıca üniversitenin kalite komisyonunda koordinatörlük görevi bulunuyor.

7 görevi var

Böylelikle Önder, şu an aynı anda yedi görevi yürütüyor. Bunlar şöyle:

-Üniversite yönetim kurulu üyeliği
-Senato üyeliği
-İktisadi idari bilimler fakültesi dekanlığı
-Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü başkanlığı
-Yönetim bilimleri anabilim dalı başkanlığı
-Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler öğretim üyeliği
-Kalite komisyonu koordinatörlüğü

Boğaziçi Üniversitesi davasında 14 öğrenciye hapis cezası verildiBoğaziçi Üniversitesi davasında 14 öğrenciye hapis cezası verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.