Seçim ekonomisi ve popülizm tam gaz: Kılıçdaroğlu da kesenin ağzını açtı, emekliye ‘Gelecek bayram ikramiye 8 bin 500 lira olacak’ dedi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha el yükseltti, dün gece emeklilere seslenip seçimi kazanması halinde bayram ikramiyesine zam yapacağını duyurdu.

Siyaset 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçime doğru giderken seçmene ekonomik çıkar dağıtma yarışması yapılıyor. Bir yandan iktidar seçim ekonomisi için kesenin ağzını açıp geniş kesimlere para dağıtıyor bir yandan da muhalefet iktidara geldiğinde kimlere kaç para vereceğini duyuruyor. Bu yarışmanın son örneğini Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece sosyal medya üzerinden sergiledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından saat 21.00’de emeklilere yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu daha yeni iktidar tarafından seçim ekonomisi kapsamında 1,100 liradan 2 bin liraya yükseltilen bayram ikramiyesinin kendi iktidarlarında 8 bin 500 lira olacağını açıkladı.

Yunanistan, Suriyeli mültecilere yardım eden yardım görevlilerini casuslukla yargılıyor

10 Haber dün yayınladığı haberde seçim ekonomisinin boyutunun yarım trilyonu bulduğunu hesaplamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümeti bir yandan en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltmiş, bir yandan da EYT yasasını çıkarmıştı.

Hükümet toplam bedeli 400 milyar lirayı geçen bu iki adımla da kalmamış, kamuya 100 bine yakın yeni eleman alımına girişmiş, elektrik ve doğal gaz fiyatına indirim yapmıştı.

Deprem nedeniyle büyük miktarlı beklenmedik harcama yükü altına giren ve zaten çok yüksek açıklar veren bütçe gelecek için endişe yaratırken Kemal Kılıçdaroğlu bütün deprem konutlarının hak sahiplerine ücretsiz verileceğini açıklayarak el arttırmıştı. Deprem harcamalarının 100 milyar dolar gibi çok yüksek bir miktarı bulacağı, hatta aşacağı hesaplanıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.