İki doktora ‘kayıt dışı estetik operasyonu’ operasyonu
Dünyanın en prestijli 9 üniversitesinden tam burslu kabul alan Diyarbakırlı Karen, Harvard ve Stanford arasındaki tatlı kararsızlığı yaşıyor. Karen, 2 yıl önce 'Rise for the World' tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçilmişti.
Çocukluğundan bu yana her bilimsel proje fırsatını değerlendiren 18 yaşındaki Gül Karen Aça, lise son sınıf öğrencisi. Annesi müzik, babası ise matematik öğretmeni. Karen, iki sene önce Google ve Oxford’un ortak inisiyatifi ‘Rise for the World’ tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. Bu andan itibaren dünyanın en prestijli okullarının gözü de genç kızın üzerine çevrildi.
Başvurduğu her üniversiteden kabul alan Karen, bu günlerde tatlı kararsızlığın şaşkınlığını yaşıyor. Her yıl yüzbinlerce adayın öğrenci olmak için başvurduğu Harvard ve Stanford başta olmak üzere Johns Hopkins, Duke, Northwestern, Berkeley, Toronto, Georgia Institute of Techonolgy, California Santa Cruz üniversiteleri Karen’e tam burslu eğitim vermek istiyor. Ancak genç kız, Harvard ve Stanford arasında bir karar vermeye çalışıyor.
5 yıldır yurt dışında okumak için hazırlanan Karen, katıldığı son yarışmada biyoplastik çalışması yaptı. Dicle Üniversitesi’nden profesörlerle çalışan Karen, en başarılı 10 takım arasına girdi eve finalist oldu. Nörobilim okumayı planlayan genç kız, başka bir seçeneği değerlendirmeye düşünmeye de karşı değil.
Diyarbakır için de anlamlı olan çalışmalarda yer almak istediğini söyleyen Karen, “Üniversite eğitimime devam ettiğimde Harvard veya Stanford’ta aslında yapmak istediğim şey, çalışmalarımın hem orada hem burada yarar sağlayan şeyler olması” diyor.
Öte yandan bu başarıyı tebrik eden isimlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Ülkenin her köşesinde pırıl pırıl gençler olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Fırsatlar sunulunca daha nice gencimiz çok güzel başarılara imza atabilir, biliyorum. Bu fırsatı sağlayacağız. Tebrikler Karen” ifadelerini kullandı.