Mitrovic’e dev ceza… Engin Baytar’ı hatırlattı

Fulham’ın Sırp forveti Aleksandar Mitrovic, gördüğü kırmızı kart gerekçesiyle FA tarafından 8 maçlık cezaya çarptırıldı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mitrovic'e 8 maçlık dev ceza

Gördüğü kırmızı kart gerekçesiyle büyük ceza alma hadisesi biz Türk futbol severlerin yabancı olduğu bir hadise değil. 2012 Süper Kupa maçında Galatasaray forması giyen Engin Baytar, kendisine kırmızı kart gösteren Cüneyt Çakır’ın yakasına sarılıp onu ittiği gerekçesiyle 11 maçlık bir ceza almıştı.

Fulham’lı Mitrovic de 19 Mart tarihinde Manchester United’a karşı oynanan FA Cup maçında hakem Chris Kavanagh’ı iterek kırmızı kart gördü. Mitrovic’in cezası 8 maç olarak açıklandı. Cezanın ayrıntısı; 3 maç oyundan atılma için, 3 maç şiddet içeren hareket için, 2 maç da aşağılayıcı ve hakaret içeren kelime kullanma için. Mitrovic aynı zamanda 75 bin sterlinlik bir para cezasına çarptırıldı.

Mitrovic, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bournemouth maçında forma giymedi. Cezasının ilk maçını böylece yiyen Mitrovic, önümüzdeki 7 maçta forma giyemeyecek. Sırp oyuncu olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Oyundan atılmama sebep olan davranışlarımdan ötürü üzgünüm. Olaya verdiğim tepki ve hareketlerim yanlıştı.”, dedi.

Chelsea, Potter'ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyorChelsea, Potter’ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyor

Silva’ya da ceza

Aynı maçta sinirlerine hakim olamayıp oyundan atılan tek isim Mitrovic değildi. Başkent ekibinin menajeri Marco Silva da aynı maçta hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılmıştı. Portekizli, bundan dolayı iki maç takımının başında yer alamayacak.

Ayrıca Fulham da kulüp olarak 40 bin sterlinlik bir cezaya çarptırıldı. Cezanın sebebiyse kulübün oyuncularını kontrol etmekte eksik kalmaları. Haberin başında da belirttiğimiz üzere biz Türk futbol severler bu tarz dev cezalara yabancı değiliz fakat İngiltere’de iş futbolcuya ceza vermekle de kalmıyor, futbolcusuna sahip çıkamayan Fulham bile ceza alabiliyor.

Klopp'tan itiraf: Geçmişte yaptıklarım sayesinde buradayımKlopp’tan itiraf: Geçmişte yaptıklarım sayesinde buradayım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.