Chelsea’de geçici Lampard dönemi

Geçtiğimiz Pazar günü Graham Potter’la yollarını ayıran Chelsea, eski futbolcusu ve eski menajeri Frank Lampard’la geçici menajerlik üzerine anlaşmaya vardı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Chelsea -geçici olarak- Lampard'a emanet

Son günlerde Chelsea için teknik direktör adayları fazlasıyla artmıştı. İhtimallerden biri de Frank Lampard’ın eski evine geçici olarak dönüp, sezon sonuna kadar görevinin başında kalmasıydı. Bu ihtimal resmi olarak gerçekleşti.

Chelsea, Lampard’ın görevde olduğu süreç boyunca uzun vadeli menajer için arayışlarını sürdürecek. Kulüp sahipleri Todd Boehly ve Behdad Eghbali tarafından yapılan açıklamada: “Meşakatli menajer arama görevimize devam ederken sezonun geri kalanı açısından camiamıza ve taraftarlarımıza stabil bir süreç sunabileceğimiz yola başvurduk. Frank bizi finiş çizgisine götürebilecek kaliteye sahip.”, sözlerine yer verildi.

‘4’ bir yanda farklı hikaye‘4’ bir yanda farklı hikaye

Geçici olarak göreve gelen Frank Lampard ise: “Elimden geleni yapacağım ve sonra olacakları göreceğiz. Uzun vadeli karar bende değil. Benden çok şey istendiğinin farkındayım, gözlerim açık. Fazlasıyla yetenekli oyuncularım olmasından dolayı heyecanlıyım. Bu işi kabul etmek benim için kolay oldu, bu benim kulübüm.”, dedi.

Fırsat olarak mı görüyor?

Frank Lampard gibi bir kulüp efsanesinin her ne kadar ilk deneyimi başarısız geçmiş olsa da “geçici menajer” gibi bir titri kabul edip Chelsea’ye dönmesi enteresan. Chelsea ve yönetimin zaman kazanması açısından belki bir açıdan mantıklı olarak bakılabilecek bir hamle. Ancak yönetimin de menajer adayını bir an önce belirleyip zaten çözmesi ve adapte olması son derece zor olan bu kadroyu bir an önce söz konusu menajere emanet etmesi gerekirdi.

Her ne olursa olsun olaya Lampard tarafından bakınca belki de bunu bir fırsat olarak gördüğünü söyleyebiliriz. Aksi takdirde böyle bir işi kabul etmesi için vitrinden tamamen düşmüş olması gerekirdi diye düşünüyorum. Fırsat olarak gördüğü şeyse hem Chelsea’nin kadrosundaki potansiyelli oyunculardan kısa vadede yaratacağı muhtemel çözümler hem de bu çözümlerin onu götürebileceği muhtemel başarı. Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam ettiğini atlamamak lazım. Burada yakalanabilecek herhangi bir başarı Lampard’ı uzun vadeli adam konumuna getirebilir. En azından Lampard’ın düşüncesi bu göreve gelirken bu yönde olabilir.

Sabır ve beklenti... Chelsea'deki zıt kutuplar...Sabır ve beklenti… Chelsea’deki zıt kutuplar…

Öyle ki Eghbali ve Boehly Lampard’a tamamen finiş çizgisine götürmesi için takımı emanet ederken Lampard, açıklamalarının ilk cümlesinde elinden geleni yapacağını ve sonra olacaklarını göreceğimizi söylüyor. Lampard önce Chelsea ardından Everton yaparak adeta İngiltere’de en inşa edilmeyecek kariyeri kendine inşa etmeye çalıştı. Sonuç olarak başarısızlıklar peşini bırakmadı. Bakalım Lampard, bu kez eline geçen fırsatı değerlendirebilecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.