Teknoloji dünyası şokta: CashApp kurucusu bıçaklanarak öldürüldü

ABD'li milyarder girişimci Bob Lee, kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Güvensizliğiyle de meşhur olan San Francisco'dan ayrılıp Miami'de yaşamaya başlayan Lee, teknoloji zirvesi için geldiği şehirde, arkadaşlarını görmek için ziyaretini uzatmıştı.

Bilim Teknoloji 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
43 yaşındaki Lee, çok sayıda girişime yatırım yapmıştı.

ABD merkezli teknoloji firması CashApp ve birçok girişimin öncüsü milyarder iş insanı Bob Lee, San Francisco’da uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldü. Lee’nin ailesi cinayeti doğrularken, San Francisco Valisi London Breed, durumu korkunç bir trajedi olarak değerlendirdi.

Polis, saldırıyı kimliği belirsiz bir kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı.

43 yaşındaki Lee, halihazırda MobileCoin’in baş ürün sorumlusuydu ve geçen yılın sonlarında Miami’ye taşınmıştı.

Geçen hafta MobileCoin Liderlik Zirvesi için San Francisco’ya gelen Lee, arkadaşlarını görmek için ziyaretini birkaç günlüğüne uzatmıştı.

Düşünce kuruluşu Hoover Enstitüsü’ne göre San Francisco, ABD’nin en tehlikeli şehirlerinin başında geliyor. Şehirde yaşayanların bir yıl içinde yaşadıkları alana yönelik ya da bizzat kendilerine yönelik bir tehlike yaşama ihtimalleri 16’da 1. Ülkedeki şehirlerin yüzde 98’inden daha güvensiz olan şehirde bu yıl şu ana kadar 12 cinayet işlendi.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk da Twitter üzerinden konuya dahil oldu ve yetkilileri suçlulara karşı daha sert tedbirler almaya davet etti.

Bir büyük devrimin sembol ismi, 'Moore Kanunu'na ismini veren Gordon Moore hayatını kaybettiBir büyük devrimin sembol ismi, ‘Moore Kanunu’na ismini veren Gordon Moore hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.