Fenerbahçe Opet şampiyon Vakıfbank’ı da ezdi geçti!

Çeyrek finalde Dünya Kulüpler şampiyonu Imoco Conegliano'yu eleyen Fenerbahçe Opet, geçen yılın CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vakıfbank'ı deplasmanda 3-0'lik skorla geçti. Rövanşa iki set alması sarı lacivertlilere finali getirecek.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe Vargas'la uçtu, avantajı kaptı

Türk voleybolunun eşsiz rekabeti Avrupa sahnesine taşındı. CEV Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Vakıfbank, Fenerbahçe Opet’i ağırladı. Son yıllarda hem ligde hem de zaman zaman Avrupa’da birbirlerine rakip olan iki ekibin mücadelesinde son dönemde üstünlüğü bulunan ekip Vakıfbank’tı. Ancak Fenerbahçe, son dönemde yakaladığı ivmeyle beraber bu maça çok daha farklı geliyordu. Sarı-lacivertliler çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden son Dünya Kulüpler şampiyonu Imoco Conegliano’yu iki maçta da adeta şov yaparak elemişti. Bu maçlarda Melissa Vargas, Ana Cristina ve Arina Fedorovtseva’nın performansları ön plana çıkmıştı. Vakıfbank, son yıllarda üstünlük kurduğu Fenerbahçe’nin belki de en formda halini ağırlayacaktı.

Maça çok daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Servislerde rakibinin manşetine hücum eden sarı-lacivertliler yine Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın sayılarıyla farkı açmaya başladı. İlk set, belki de maçın geri kalanı için ayna niteliğindeydi. Sarı kanarya, ilk seti 25-10’la hanesine yazdırdı.

Eczacıbaşı düştü, kalktı, yenildi! Final İstanbul'a kaldıEczacıbaşı düştü, kalktı, yenildi! Final İstanbul’a kaldı

İkinci set Vakıfbank adına reaksiyon setiydi. Daha kararlı hücum performansı sergileyen Vakıfbank’ta Paola Egonu ve Brezilyalı Gabi oyuna ağırlık koymaya başladı. Ancak Fenerbahçe bu atağı yanıtsız bırakmadı ve oyunda dengeyi yakaladı. Set sonuna doğru karşılıklı sayıların etkisiyle büyük heyecan yaşandı. Skor 24-23’e geldiğinde sarı-lacivertliler yine manşete atak ettiği servis oyununa başvurdu ve bu oyun yine sonuç verdi. Servis içine oyuna Cansu Çetin’in bulduğu ace, setlerde durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete rakibinin direncini kırarak başlayan Fenerbahçe Opet, henüz setin başında farkı yarattı. Ev sahibi ekip her ne kadar setin sonuna doğru son bir direnç göstermeye çalışsa da Fenerbahçe Opet hata yapmadı ve 25-20’yle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Opet’te Melissa Vargas, biri blok ikisi ace olmak üzere toplam 18 sayı üretti. Vargas’a Fedorovtseva 11 ve Ana Cristina 13 sayıyla destek oldu. Vakıfbank’ta ise Paola Egonu 16 sayı üretti.
Evindeki mücadele öncesi son derece büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe Opet’in ikinci maçta iki set kazanması final biletini almak için yeterli olacak. Rövanş mücadelesi 13 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

Halkbank mucizeye yaklaştı, dördüncü sette yıkıldıHalkbank mucizeye yaklaştı, dördüncü sette yıkıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.