Sadece Avustralya’da olacak şeyler: Bir adam ornitorenk kaçırmakla suçlandı

Avustralya, Queensland'de, 26 yaşındaki bir adam, doğadaki ornitorenki kaçırıp onunla trene bindi, trendeki insanlara sevdirdi ve gittiği alışveriş merkezindekilere gösterdi. Bu eylemleri koruma altındaki bir hayvanı alıkoyduğu için ona pahalıya patlayacak.

Çevre 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
26 yaşındaki kişi bu eylemi nedeniyle yaklaşık 290 bin dolar para cezası alabilir.

Avustralya’da 26 yaşında bir adam, doğada serbest haldeki ornitorenki kaçırmak, onu trene bindirmek, sonrasında da bir alışveriş merkezinde insanlara göstermekle suçlandı. 

Adı açıklanmayan ve yanında bir kadınla bu eylemleri gerçekleştiren adam, Queensland polisinin görüntülerin ardından sözkonusu ornitorenkin bulunması için yaptığı çağrıdan sonra yakalandı. Görgü tanıklarına göre trende ellerinde ornitorenkle gezen çift, yolcuların hayvanı sevmesine de müsade ettiler.

Polisin uyarısı sonrası ornitorenki Caboolture Nehri’ne bıraktığını söyleseler de ancak polis bunu doğrulayamadı.

Kaçırma eylemine imza atan kişi bugün mahkemeye çıkacak ve koruma altındaki bir hayvanı doğadan almak, koruma altındaki bir hayvanı tutsak etmekle suçlanacak. Bunun karşılığında yaklaşık 290 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Polisin açıklamasına göre, doğada nadir olarak karşılaşabileceğiniz bir ornitorenk görürseniz şunları yapmanız gerekiyor: Mesafenizi koruyun, bu hayvanı asla okşamayın, tutmayın ya da almayın.

Bunun sebebi polisin uyarısına göre, eğer bulduğunuz ornitorenk erkekse, zehirli mahmuzları olduğu için tehlikeli olabilir. Yerinden edilen hayvan da zarar görebilir.

Filler kendi kendilerini evcilleştirmiş olabilirFiller kendi kendilerini evcilleştirmiş olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.