Gabonlu Dina’nın soruşturmasında çok tuhaf şeyler oluyor; savcı üç kez tutuklama istedi, mahkeme üç kez bıraktı

Gabonlu Dina'nın Karabük'teki şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada dosyaya yeni bir görüntü daha girdi. Daha önce iki defa gözaltına alınan Dursun A., görüntülerin ardından bir kez daha gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Dursun A., dün gece saatlerinde yine serbest bırakıldı.

Gündem 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Karabük’te okuyan 17 yaşındaki Gabonlu Dina, 26 Mart 2023 günü öğle saatlerinde öğle saatlerinde ölü bulundu. Tam adı Jeannah Danys Dinabongho Ibouang olan ancak arkadaşlarının Dina dediği genç kız, 25 Mart akşamı kendisinin de oturduğu apartmandaki arkadaşlarının evinde yemek yemiş, birlikte televizyon seyretmişlerdi. Saat 23.00 sıralarında şarj cihazını almak için evine gittiğini söyleyerek çıkmıştı ve geri dönmemişti. Güvenlik kamera kayıtlarından Dina’nın daha sonra yalın ayak sokakta koştuğu ve koyu renk bir otomobile bindiği tespit edilmişti.

Bununla birlikte Dina’nın annesine gönderdiği sesli mesajlar da ölümün şüpheli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyordu. Annesine Karabük’ten ayrılıp Sakarya’da üniversiteye gitmek için yalvaran Dina şunları söylüyordu:

“Telefonu geri almama izin vermiyorlar çünkü ben bir zenciyim. Bunaldım artık anne. Artık sadece ağlıyorum… Karabük’te daha fazla kalmak istemiyorum… Bırak Sakarya’ya gideyim. Orada, Sakarya’da ırkçılık yok. Diyorlar ki Sakarya’da her şey sakinmiş daha güzelmiş… Her şey iyi güzel dediğimiz zaman bile, bizim için her şey kötülük dolu burada. Eğer beni burada ölü bulursan bunun sebebi Türklerdir.”

Cinsel ilişkiye zorladılar

BirGün’den Timur Soykan’ın haberine göre; polisin incelemesinde Dina’nın Gabon’daki ailesine göndermek için bir telefon satın aldığı ve bunu PTT’den göndermek istediği belirlendi. Ancak PTT’deki iki görevli telefonu farklı bir adrese gönderdi. Daha sonra telefon numarasını aldıkları genç kızı taciz etti. Telefonu geri vermek ve para karşılığında da onu cinsel ilişkiye girmeye zorladı. Ancak Dina bunu kabul etmedi ve tehditleri annesi ile arkadaşlarına anlattı.

Bu sırada polis Dina’nın yalın ayak koştuktan sonra bindiği koyu renk otomobilin sahibi Dursun A.’yı (56) gözaltına aldı. İddiaya göre; Dursun A. ifadesinde yolda ilerlerken Dina’nın önüne çıktığını anlattı. İddiaya göre ifadesinde arka sol kapıdan arabaya bindiğini söyledi ve “Siyahi kızın eli yüzü kan içindeydi. ‘Düştün mü’ diye sordum. ‘Abla dövdü’ dedi. Hastaneye götürürken arabadan atlamak istedi. Bunu anlayıp durunca arabadan inip kaçtı. Karşı şeride geçti. Peşinden yavaşça gittim ama göremedim” dedi.

Ancak Dursun A.’nın çok yakındaki özel hastane yerine daha uzak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Dina’yı götürmek istemesi bir soru işaretiydi. Ayrıca akıllara gelen bir başka soru ise polise neden haber vermediğiydi. Dursan A., tanıdığı bir polisi telefonla aradığını ama telefona yanıt vermediğini söyledi.

Yoldan geçen bir tanık ise Dina’nın araçtan inip koştuğunu görmüştü. Dina’nın indiği kapıdan bir adamın dışarı çıktığını anlatmıştı.

Soruşturmada 8 kişi gözaltına alındı. 5’i savcılıktan bırakıldı. Dursun A.’nın arasında olduğu 3 kişi ise Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine Dursun A. yine gözaltına alındı. Ancak cinayetle suçlanan adam ikinci kez tutuklanmaktan kurtuldu. Gerekçelerden biri bakmak zorunda olduğu yaşlı babasıydı.

Başka bir delil dosyaya girdi

Son olarak polis, bir delil daha buldu. Başka bir güvenlik kamerası kaydında Dursun A.’nın Dina’nın peşinden koştuğu görüntülere ulaşıldığı iddia ediliyor. Bu kovalamacanın Dina’nın cesedinin bulunduğu yere çok yakın bir noktada olduğu iddiası var. Karabük Emniyeti dün Dursun A.’yı üçüncü kez gözaltına aldı ve adliyeye sevk etti.

Gece saatlerinde ise Dursun A. 3. kez serbest bırakıldı. Şüphelinin serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Gabon Büyükelçiliği’nin avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Başsavcılık 3 kere tutuklamaya sevk ediyor, 3 farklı mahkeme, 3 farklı defa adli kontrolle serbest bırakıyor. Türk hukuk tarihinde daha önce eşine benzerine rastlamadığımız bir garabetle karşı karşıyayız” dedi.

Gabonlu Dina'nın öldürülmesi: Sır perdesi aralanmaya başladıGabonlu Dina’nın öldürülmesi: Sır perdesi aralanmaya başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.