Aboubakar atıyor, Beşiktaş, uçuyor

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta Giresunspor’u konuk etti. 21. dakikada geri düşen Kara Kartal Vincent Aboubakar'ın iki ve Nathan Redmond’ın golleriyle maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş seriyi sürdürdü, Abou yıldızlaştı

Beşiktaş, Şenol Güneş’in göreve gelmesinden sonra devre arası transferleriyle takımın ilk 11’deki çoğu oyuncuyu değiştirdi. Siyah beyazlıların en önemli transferiyse ayrı dönemlerde iki kez Beşiktaş forması giyen Kamerunlu Vincent Aboubakar’dı. Aboubakar’ın üçüncü Beşiktaş dönemi harika başladı. Üst üste Fenerbahçe derbisi dahil 4 maçta gol atmayı başaran Aboubakar, Giresunspor karşısında da takımının en önemli kozuydu. Aboubakar, kendini güvenenleri yanıltmadı ve Giresunspor karşılaşmasının yıldızı oldu.

Oyuna baskılı başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş’tı. Pozisyon üretmekte zorlanan Kara Kartal, kendi kalesinde gördüğü ilk tehlikede 1-0 geri düştü. Giresunspor 21. dakikada Borja Sainz’ın asistinde Rijad Bajic’in golüyle 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran ve daha fazla tehlike yaratan Beşiktaş aradığı golü 39’da Vincent Aboubakar’la buldu. Aboubakar, Salih Uçan’ın şutunda top Perez’in eline temas edince çalınan penaltıda topun başına geçti . Kaleciyi terse yatırarak skora denge getirdi. 45+5. dakikada Beşiktaş’ı öne geçiren gol yine Aboubakar’dan geldi. Bu kez Rachid Ghezzal’ın pasında topla buluşan Aboubakar, güzel bir vuruşla hem kendisinin hem takımının ikinci golünü attı.Filelere gönderdiği toplarla Kamerunlu futbolcu art arda 5. maçında gol sevinci yaşamış oldu.

İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe'yi seçtiğim için hedef haline getiriliyorumİrfan Can Kahveci: Fenerbahçe’yi seçtiğim için hedef haline getiriliyorum

İkinci yarıya kaldığı yerden devam ederek başlayan siyah-beyazlılar kendilerini rahatlatan golü 54’te Nathan Redmond’ın ayağından buldu. Golde asisti yapan isim Arthur Masuaku’ydu. Bu gol maçın sonucunu belirledi ve Beşiktaş, üst üste beşinci galibiyetini aldı. Kara Kartal, puanını 55’e yükseltirken maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin bir puan önüne geçerek ikinci sıraya yerleşti. Beşiktaş açısından günün kaybı ise formda isim Cenk Tosun’un sakatlığı oldu.

Şenol Güneş’ten takımına övgü geldi.

Güneş: Galibiyeti hak ettik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş,  oyuncularını tebrik ederek “Kazanmamız gereken bir maçtı. Tabii ki kağıt üstünde favoriydik. Bir sürprize, mucizeye izin vermemek gerekiyordu. Ancak rakibimiz dirençli, inançlı, maçı asla bırakmayan bir takım. Biz maça iyi başladık ama rakip yüzde yüz tempoyla iyi çıkışlar yaptı, agresif tempoyla toplar kazandı. Biz o dönemde bocaladık. Cenk de o arada çıktı, devam etti orada. Kısa zamanda toparlandık ve 1-0’dan sonra 3-1 öne geçtik. Top kayıplarımız fazla oldu. Daha iyi oynayabilirdik ama bu oynadığımız oyunla da galibiyeti hak ettik. Tüm oyuncular elinden geleni gösterdi” dedi.

Geçtiğimiz haftaki Fenerbahçe maçında sansasyonel bir performans sergileyen ve dün de gollerine devam eden Nathan Redmond’la alakalı konuşan Güneş, şunları söyledi: “Çalışan oyuncunun değeri de, her şeyi de yükselir. Nathan Redmond’u tebrik ediyorum. Daha iyi oynasın. Tüm mesele çalışmak. Bütün oyuncular için bu geçerli. 11’de, dışında kalan tüm oyuncuların kendi performansının üstüne çıkmadıkça burada olmalarının bir anlamı yok. Biz de onlara görev vereceğiz. Bocalayan olabiliyor zaman zaman. Onları da toparlayacağız.”

Cenk Tosun’un sakatlığıyla alakalı ilk bilgilendirme

Cenk Tosun’un sakatlığı hakkında da bilgi veren Şenol Güneş, “Cenk sakatlandı, doğru ama ne kadar sürer bilmiyorum. MR’ı çekilecek. Onu değerlendireceğiz” dedi. Şenol Güneş, Trabzonspor maçı ve hafta içinde depremzedelere yardım amacıyla oynanacak Atletico Madrid maçları hakkında şöyle konuştu: “Trabzonspor iyi, büyük bir kulüp. Geçen sezonun şampiyonu. Onlarla karşılaşacağız. Çarşamba günü de çok önemli bir maçımız var. Hem kulüp, hem yönetim, hem takım özveriyle hazırlanmak zorundayız. Özel ve futboldan daha önemli bir durum. Çok insanımızı kaybettik. Atletico Madrid’e de teşekkür ediyorum. İnanın ki bu önemli bir jest. Biz de katkı yapmak durumundayız. Taraftarları bu maça bekliyorum. Hem iki iyi takımın maçını izlemek hem de depremzedelere yardım etmek için.”

Tugay Kerimoğlu BeIN Sports'tan ayrıldıTugay Kerimoğlu BeIN Sports’tan ayrıldı

Aboubakar’dan arkadaşlarına övgü

Son 5 lig maçında 6. golünü atarak yıldızlaşan ve 3 puanın mimarlarından olan Vincent Aboubakar, maç sonunda takım arkadaşlarının desteğini teşekkür etti. Kamerunlu futbolcu, “Takım arkadaşlarım gerçekten çok iyi. Kollektif olarak oynuyor, savaşıyor, karakter gösteriyor, birbirimize yardım ediyor ve bu birlikteliğin sonucunda maçları kazanıyoruz” dedi. Gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçı hakkında da konuşan Vincent Aboubakar şunları söyledi: “”Trabzonspor büyük bir takım. Onlarla oynanacak her maç zor olur. 8 finalimiz var. Her maçta yüzde 100 takım ruhunu göstereceğiz.”

Aboubakar, Giresunspor’a iki gol atmayı başardı.

Onur Bulut ise maç sonunda henüz kendi performansına ulaşamadığını vurgulayarak “Tam henüz istediğim oyunu oynamadım şu ana kadar. Fena değil ama çok daha iyi olabilirim. Bunu göstermiştim zaten. Günden güne daha iyi olmaya çalışıyorum” dedi.

Ghezzal: Güneş, ofansif bir tercih yaptı

Beşiktaş’ın yıldızı ve ikinci golde asisti yapan Rachil Ghezzal de Şenol Güneş’in kadro tercihine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Ofansif bir kadroyla çıkma noktasında hocamız bir risk aldık ama biz performansımızı gösterdikten sonra hiçbir sorun olmaz. Top kayıplarından sonra savunmaya doğru çekilince hiç sorun olmadı. Her şeyi birlikte yaptıktan sonra bizi yenmek zor, kolay değil. Haftaya Trabzonspor maçı var. Kimin oynayacağı bilinmez.”

Dele Alli sezonu kapadı

Beklenti-performans eğrisi negatif olan bir yıldız daha İstanbul’dan ayrıldı. Beşiktaş’ın sezon başında kiralık olarak Everton’dan kadrosuna kattığı İngiliz oyuncu Dele Alli kas sakatlığı nedeniyle sezonu kapadı. Dele Alli, hemen hemen 10 hafta sahalardan uzak kalacak. Dele Alli, Beşiktaş formasıyla çıktığı 15 resmi maçta 3 gol kaydetmişti. İngiliz futbolcunun durumu sorulduğunda Şenol Güneş, “Dele Alli’yi konuşacak durumda değiliz. Dele konusunu pas geçiyorum. Hayırlısı olsun. Ben de dahil kulübün görevlisiyiz. Hepimiz gelip gideriz, önemli olan kulübün iyi olması” dedi.

Burnley böyle başardı! Her şey değişir... Kompany mucizesiBurnley böyle başardı! Her şey değişir… Kompany mucizesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.