Arda Güler fiziki olarak yetersiz mi? Yanıtını sahada verdi

Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü Fatih Karagümrük deplasmanından ikinci yarıda bulduğu gollerle üç puanı çıkardı. Sahadan 2-1 galip ayrılan sarı-lacivertlilerde Arda Güler, oyuna girdikten sonra sadece asistiyle değil fiziki mücadelesiyle de göze girdi.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arda yola çıktı.

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, sezonun ikinci kısmında yaptığı ilk 11 tercihleriyle fazlasıyla eleştirildi. Jesus, takımının oyuna yeterince iyi başlayamadığı sahada silik göründüğü maçların artması nedeniyle bilhassa taraftardan tepki çekti.

Fatih Karagümrük maçı da bu senaryonun tekrarlandığı bir maçtı. Maça VAR’dan dönen golle başlayan sarı-lacivertliler, 4. dakikadaki bu hadisenin ardından ilk yarıda silik bir performans ortaya koydu. Ligin ilk yarısındaki coşkuyu bir kez daha aratan Fenerbahçe, Ozdoev’in 24. dakikadaki golüyle geri düştü. İkinci yarının başındaysa 11’e dönen Willian Arao ve Serdar Dursun oyundan çıkarken ilk golün sahibi olacak Miha Zajc ve oyuna etkisi yine tartışılacak Joao Pedro oyuna girdi.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

Her ne kadar Zajc 51. dakikada maçı dengeye getirse de Fenerbahçe’nin oyunu açısından maçı değiştiren hamle 57’de geldi. Son haftalarda taraftarın da fazlasıyla tepkisini çeken hatta stadyumda aleyhinde tezahürat yapılan İrfan Can Kahveci kenara geldi ve Arda Güler oyuna girdi.

Hücumuyla değil savunmasıyla

Arda Güler’in dakikalarındaki enflasyonun temel sebebi işin savunma yönüne katkısı. Ters açıdan bakacak olursak Arda’nın sezonun ilk yarısında Jesus’u ikna edememesinin temel sebebi, Portekizlinin açıklamalarında da okuyabileceğimiz üzere fiziksel durumuydu.

Arda, hücumda değil savunmada yaptıklarıyla öne çıktı

Ancak Arda Güler’in Karagümrük maçındaki istatistikleri fiziki olarak 18 yaşındaki oyuncunun hazır olduğunu ortaya koydu.  Bu sezon ilk asistini yapan Arda Güler,  Opta verilerine göre  girdiği 13 ikili mücadelenin 9’unu kazandı. 18 yaşındaki futbolcu ikili mücadele kazanma alanında maçın en iyisi oldu. Yedi sahipsiz top kazanan Arda Güler rakip ceza alanında da dört kez topla buluştu. Arda, üç çalım attı ve bir de asist yaparak takımına maçı kazandırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.