Kılıçdaroğlu ile Akşener iftara servis aracıyla gitti: 14 Mayıs’tan sonra bu şatafat bitecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, Adıyaman'da düzenlenen Saadet Partisi iftarına servis aracıyla gitti. İftarda konuşan Kılıçdaroğlu, "Çalınan 418 milyar doları Fizan’a götürseler bulacağım" dedi.

Siyaset 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Adıyaman’da Saadet Partisi’nin düzenlediği iftar programında, Millet İttifakı’nın altı lideri buluştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından, Adıyaman’da Saadet Partisi’nin iftarına giderken çektiği videoyu paylaştı. Özel’in videosunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partililerin iftara servis araçlarıyla gittiği görüntüler yer aldı.

Özel paylaşımına “Millet İttifakımızın Cumhurbaşkanı adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Meral Akşener ile birlikte Adıyaman’da Saadet Partisi’nin iftarına gittik. Adıyaman, ne şatafatlar ne Mercedes’ler gördü. 14 Mayıs’tan sonra şatafat bitecek!” notunu düştü.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adıyaman’da bugün; Saadet Partisi’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

Kılıçdaroğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmada “Hakkın, hukukun ve adaletin olmasını istiyorsanız, ayın 14’ünde, 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz; haktan yana, hukuktan yana, adaletten yana oy kullanacaksınız. Bu işin çözümü budur. Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin” dedi.

“Hazineden çalınan 418 milyar doları getireceğim ve bu milletin cebine koyacağım” diyen Kılıçdaroğlu, şunlara dikkat çekti:

“Parayı nasıl alacaksın’ diyorlar. Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz, son kuruşuna kadar alacak. Son kuruşuna kadar, alacak ve getireceğiz. Sanıyorlar ki, ‘çaldık götürdük, Kılıçdaroğlu onu bulamaz.’ Bulurum, bulurum. Fizan’a götürseler bulacağım. Bir kısmını değil, tamamını getireceğim. Bu milet zenginleşecek. Dolayısıyla çalanın yanına bırakmayacağız. Millet İttifakı liderlerinin ortak özelliği o. Çalanın yanına bırakmayacağız. Kul hakkı yiyenden, ‘Bir dakika kardeşim’ diyeceğiz, ‘sen bu parayı götürdün, millete vereceğiz.’ Para milletin parasıdır.”

Karamollaoğlu'ndan seçim güvenliği itirafı: Yeterli değilizKaramollaoğlu’ndan seçim güvenliği itirafı: Yeterli değiliz

‘Beni eleştirdiğin için asla başına bir iş gelmeyecek’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca bazı televizyon kanallarının yayınlamayı reddettiği kampanya filminin devamını sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Sana söz Millet İttifakı iktidarında beni özgürce ve korkmadan eleştirebileceksin” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.