İngiltere’nin büyümesine grev darbesi

İngiltere ekonomisi, şubatta grevlerin ekonomik faaliyetlere etkisiyle beklenen büyümeyi gösteremedi. Ocak ayında büyüme tahmini yüzde 0,3'ten yüzde 0,4'e revize edilirken, şubat ayında da yatay seyir izlediği tahmin edildi.

Ekonomi 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İngiltere ekonomisi, şubat ayında grevlerin ekonomik faaliyetlere olan olumsuz etkisi nedeniyle beklenen büyümeyi gösteremedi.  İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre, ocak ayı için tahmin edilen büyüme yüzde 0,3’ten yüzde 0,4’e revize edildi. Ülke ekonomisinin şubat ayında ise yatay seyir izlediği tahmin edildi. Servis sektöründeki yüzde 0,1 ve üretimdeki yüzde 0,2’lik daralmayı, inşaat sektöründeki yüzde 2,4’lük büyüme dengeledi. Şubatta öğretmenlerin geniş çaplı grevi, servis sektöründeki daralmanın en büyük nedeni oldu.

ONS’nin bir diğer açıklanan verisine göre de inşaat üretimi şubatta yüzde 2,4 büyüme gösterdi. Bakım onarım ve yeni inşa çalışmaları, bu büyümede etkili oldu. İnşaat sektörü ocak ayında yüzde 1,7 daralmıştı.

İngiltere'de son yılların en büyük grevi: Yüz binlerce öğretmen, doktor, memur ve metro çalışanı iş bıraktıİngiltere’de son yılların en büyük grevi: Yüz binlerce öğretmen, doktor, memur ve metro çalışanı iş bıraktı

İngiltere'nin ekonomide büyüme umudunu yeşertecek anlaşmaİngiltere’nin ekonomide büyüme umudunu yeşertecek anlaşma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.