Murdoch’tan çok ‘kurumsal’ ayrılık: Dördüncü eşine boşanmak istediğini mail ile iletmiş

92 yaşındaki ABD'li medya patronu Rupert Murdoch, iddiaya göre dördüncü eşi Jerry Hall'a, "Çok iyi zamanlarımız olduğu kesin ama yapacak çok işim var" yazdığı bir e-postayla yollarını ayırdı.

Dünya 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
92 yaşındaki Murdoch, geçen hafta muhafazakar radyo sunucusu nişanlısı Ann Lesley Smith'ten de ayrılmıştı. Fotoğraf: AA

Fox News, Sun ve New York Post gibi önde gelen medya kuruluşlarının sahibi ABD’li milyarder Rupert Murdoch’un iş hayatıyla ilgili yıllardır haberler yapan gazeteci Gabriel Sherman, Vanity Fair’de kaleme aldığı bir yazıda, milyarderin 66 yaşındaki eşi Jerry Hall’a gönderdiği e-postanın bir kopyasını gördüğünü belirterek, mailin detaylarını okurlarıyla paylaştı.

Buna göre Oxfordshire’daki malikanelerinde Murdoch’u bekleyen Hall, ummadığı bir e-posta aldı. Murdoch’un yolladığı mailde, “Jerry, ne yazık ki evliliğimize son vermeye karar verdim. Güzel zamanlarımız olduğu kesin ama yapmam gereken çok şey var… New York’taki avukatım derhal seninle temasa geçecek” diye yazdı.

2016 yılında Londra’daki bir malikanede evlenen çift, 2022’de bu mailin atıldığı tarihten iki ay sonra boşandı ve iyi birer arkadaş olarak kaldıklarında ısrar etti. Halbuki Sherman’ın Hall’un arkadaşlarından alıntıladığına göre eski model, Covid-19 salgını boyunca Murdoch ile yalnız kaldıktan sonra ayrılıklarının böyle olmasından dolayı ‘harap olmuş, çıldırmış ve kendini aşağılanmış hissettiğini’ söylüyor.

Ayrıca Covid-19’dan bir sene önce Murdoch’un yattan düşerek belini kırdıktan sonra Hall’un onunla yoğun bir şekilde ilgilenmek zorunda kaldığını da belirtmemiz gerekiyor. Hall’un şubat ayında büyük perhizin ilk gününde arkadaşlarına, Murdoch’un bir kuklasını yaptığını, boynuna diş ipi bağladığını ve kuklayı ızgarada yaktığını söylediği iddia ediliyor.

Sherman’a göre çiftin boşanma anlaşmasında Hall’un Murdoch’un aile yapısından esinlenerek çekilen Succession dizisinin senaristlerine bilgi vermesini yasaklayan bir madde eklendi.

Beşinci kez dünya evine girecekti... 92 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch üç haftada nişanı attıBeşinci kez dünya evine girecekti… 92 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch üç haftada nişanı attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.