Arsenal’e dejavu! Manchester City farkı kapatıyor

Premier Lig’in 31. haftasında lider Arsenal, West Ham United deplasmanında rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İlk 10 dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçen Arsenal, tıpkı geçen haftaki Liverpool maçında olduğu gibi üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrılabildi.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’in en genç yaş ortalamasına ikinci ilk 11’ine sahip Arsenal, tecrübesizliğinin kurbanı olmaya devam ediyor. Maçlar ilerledikçe, ligin boyu kısaldıkça ve dolayısıyla baskı arttıkça Arsenal üstünlüğü yakaladığı maçlarda bu üstünlüğü korumakta zorluk çekiyor. West Ham deplasmanında da benzer senaryo yeniden gerçek oldu.

Arsenal maça fırtına gibi başladı. 7. dakikada Martin Odegaard’ın olağanüstü ara pasında Ben White çizgiye indi ve çevirdiği topta Gabriel Jesus takımını öne geçirdi. İkinci golse 10. dakikada Gabriel Martinelli’nin ortası sonrası Martin Odegaard’ın düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermesiyle geldi. Arsenal, geçtiğimiz hafta Liverpool deplasmanında da yarım saat içinde iki farklı üstünlük yakalamıştı. Yine iki farklı üstünlük yakalayan Topçular, yine aynı kaderi yaşadı ve henüz ilk yarı bitmeden West Ham’ın geri dönüş hikayesi yazılmaya başladı.

Manchester City 25 dakikada fişi çektiManchester City 25 dakikada fişi çekti

33. dakikada rakibini düşüren Gabriel Magalhaes penaltıya sebebiyet verdi. Said Benrahma vuruşta hata yapmadı ve fark 1’e indi. İlk yarı 2-1 sona erdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Arsenal’dı. 52’de Mihail Antonio’nun eline çarpan top sonucu penaltı kazanan Topçular’da Bukayo Saka penaltıdan yararlanamadı. Atamayana atarlar kuralı çok çabuk işledi ve Jared Bowen 54. dakikada skora dengeyi getiren golü buldu. Bu andan sonra West Ham kalesini zorlasa da çok da net bir fırsat üretemeyen Arsenal, tıpkı Liverpool deplasmanında olduğu gibi West Ham deplasmanında da 2 puan bıraktı.

Bu sonuçla beraber Londra’nın şampiyonluğa oynayan cephesi puanını 74’e çıkardı. İkinci sıradaki Manchester City’nin 1 maç eksiğiyle 70 puanı var. West Ham United ise puanını 31’e yükseltti ve 15. sırada kaldı.

Premier Lig’de günün diğer sonucu:

Notthingham Forest – Manchester United 0-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.