Taraftara formasını vermeye gitti, ırkçılığa maruz kaldı…

La Liga’nın 29. haftasında Cadiz deplasmanına çıkan Real Madrid, maçı Nacho ve Marco Asensio’nun golleriyle 2-0 kazanmayı başardı. Ancak maçın sonunda Antonio Rüdiger’in başına gelenler maçın sonucunun önün geçti.

Spor 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Antonio Rüdiger'e Cadiz'de ırkçı saldırı yapıldı.

Marca’nın haberine göre Real Madrid’in Alman savunmacısı Antonio Rüdiger, Cadiz maçı sonunda ırkçı saldırıya uğradı.

Vinicius Jr, Luka Modric, Toni Kroos gibi önde gelen yıldızlarını dinlendiren Real Madrid’de maça 11’de başlayan ve 90 dakika sahada kalan as oyunculardan biri Rüdiger’di. Rüdiger, Nacho ve Asensio’nun golleriyle galibiyete uzanan takımıyla galibiyeti kutladıktan hemen sonra tribünlere yöneldi. Hayranlarından birini kırmayıp formasını vermeye giden Rüdiger, bölgede bulunan bazı ev sahibi ekip taraftarlarınca ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Real Madrid 35 şut çekti, 2 gol attı, 3 puan aldıReal Madrid 35 şut çekti, 2 gol attı, 3 puan aldı

Rüdiger, tribünlerin önüne gittiğinde hayranlarıyla ufak bir konuşma yaptı ve büyük bir gülümseme ve mutlulukla maçta giydiği formayı bir taraftara anı olarak bıraktı. Tribünde bulunan taraftarlarla da tokalaşan Rüdiger, soyunma odasına doğru yönelirken bir anda arkasını döndü ve Cadiz taraftarlarıyla ufak atışmalar yaşamaya başladı. @villalbaRM isimli bir Twitter kullanıcısı, yayınladığı videoyla Rüdiger’in ırkçı saldırıya maruz kaldığını belirtti. Kullanıcı, Cadiz taraftarlarından bazılarının Rüdiger’e küfürler ederek ırkçı sözler sarf ettiğini yazdı.

İlk ırkçılık değil

Spor, Rüdiger’in yaptığı hareketlerle güzel ve anlamlı bir hal kazanıyor. Cadiz gibi Endülüs’ün büyük denebilecek şehirlerinden birinde, futbol sevdasıyla maça giden, hayranı olan futbolcunun formasını alan taraftarın ve ona o formayı veren futbolcunun yaşadığı mutluluk bu sporun anlam kazandığı değerli anlardan biri. Ancak bu değerli an, sadece böyle bir kendini bilmezlikle kapkara bir sahneye dönüşebiliyor. Rüdiger, Vinicus Jr. gibi Real Madrid’in futbolcuları ilk kez ırkçı saldırıya maruz kalmıyor elbette. Ancak bu saldırının zamanlaması, o tribüne giderken Rüdiger’in beslediği niyet ve içindeki mutluluk düşünülünce saldırı daha acı verici oluyor.

Bayern Münih puan kaybetti, Dortmund nazire yaptı!Bayern Münih puan kaybetti, Dortmund nazire yaptı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.