Başka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefte

Beşiktaş'ta ikinci dönemini yaşayan Şenol Güneş, futbolcuları isimlerini vererek kamuoyunda eleştiriyor. Kimi buna olumlu yanıt verirken kimiyse Beşiktaş'tan kopmuş bir görüntü sergiliyor.

Spor 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Şenol Güneş, Beşiktaş'taki ikinci döneminde futbolcuları hakkındaki açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Beşiktaş’ta ikinci dönemini yaşayan Şenol Güneş, futbolcuları isimlerini vererek kamuoyunda eleştiriyor. Kimi buna olumlu yanıt verirken kimiyse Beşiktaş’tan kopmuş bir görüntü sergiliyor.

Şenol Güneş, 2014-15 sezonunda Beşiktaş’ın başına geldiğinde siyah beyazlıları başarıdan başarıya koşturdu. İki şampiyonluk yaşayan Güneş, Şampiyonlar Ligi’nde grup birincisi olarak çıkan ilk takım olarak Beşiktaş’ı tarih sayfalarına yazdırdı. İlk Beşiktaş döneminde Güneş, sahadaki oyuncularına hep sahip çıktı. En büyük anlaşmazlıklar yaşadığı Portekizli Ricardo Quaresma’yı bile kamuoyu önünde korudu.

Valerien İsmael’in yerine teknik direktörlük görevine geldikten sonra Şenol Güneş, ilk dönemine 180 derece ters bir yöntem sergiliyor. Basına yaptığı açıklamalarda futbolcuların isimlerini vererek eleştirdi. Yani bir nevi kamuoyu önünde hedef haline getirdi.

Arthur Masuaku bonservisiyle Beşiktaş'taArthur Masuaku bonservisiyle Beşiktaş’ta

Şenol Güneş’in isim vererek yaptığı eleştiriler

Güneş’in açıklama yaptığı futbolcular ve onların verdiği tepkiler şöyle…

Valentin Rosier: Elimizde Rosier gibi oyuncu varken sağ bek almayı normalde düşünmem. Şu anda bir dalgalanma yaşıyor. Onur Bulut iyi bir bek. Burada olmasını her zaman isterim. (Aralık 2022) Bu açıklamanın ardından Rosier ilk 11’deki yerini Onur Bulut’a kaybetti. Takımda yer bulmakta zorlanıyor.

Arthur Masuaku: Sol bekte dört oyuncu, hatta Necip bile var. Sene sonu Masuaku ile devam etmek mi, yeni bir oyuncu mu? Buna sonra bakacağız. Sözleşmesinde maç sayısı var, çok ihtiyaç kalırsa oynatırız. Artur Masuaku’nun dizinde kronik sakatlık var. Ancak aradan geçen zaman içinde iyi. Son dönemde hiçbir sakatlığını görmedim. Eyüpspor maçında çıkmak istemedi. İyi bir duruma geldi. (Mart 2023) Bu açıklamanın ardından Masuaku olumlu dönüş yaptı. İlk 11’in değişmez oyuncusu oldu. Beşiktaş 2 milyon euro vererek West Ham United’tan bonservisini aldı.

Dele Alli sezonu kapadı, Beşiktaş'a veda ettiDele Alli sezonu kapadı, Beşiktaş’a veda etti

Dele Alli: Dele Alli’nin problemi yok. Çok mütevazi bir oyuncu, çalışıyor, koşuyor. Top kazanmaya başladı. Top kullanma ve şut atmada sıkıntısı var. Sanki hiç gücü yok. Talihsizlik mi, bu böyle mi bilemiyorum. Verim alamadım, rahatsızım. (Mart 2023) Delle Alli, uzun süre kadroya giremedi. Sakatlandı, ameliyat oldu ve sezonu kapadı.

Nathan Redmond: Çalışan oyuncuların değerleri de yükselir, her şeyi yükselir yani. Tüm mesele çalışmak. Tebrik ediyorum. İyi oynasın, takıma katkı yapsın ama bütün oyuncular için geçerli. (Nisan 2023) Formunu arttıran Redmond 11’in değişmez oyuncusu oldu.

Kevin N’Koudou ve Jackson Muleka: Kevin N’Koudou’dan karşılık alamadım. Gitmesi için konuşuluyordu ama henüz olmadı. (Mart 2023) Bu açıklamadan sonra N’Koudou, Trabzonspor maçına kadar kadroya giremedi. Trabzonspor maçında sonraysa Şenol Güneş, N’Koudou ve Muleka için şunları söyledi: N’Koudou’yu oyuna daha geç alabilirdik. Arkaya koşularıyla iş yapmasını bekledik. Haklı olarak o da hiç oynamadığını söyleyebilir, mazereti çok olabilir. N’Koudou ve Muleka bu kadar kötü oynayamaz.

Bakalım N’Koudu ve Muleka’nın Güneş’in sözlerine tepkisi ne olacak?

İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?İki takım da Fenerbahçe’ye benzemiyor mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.