67 milyon yıllık dinozor kemikleri 6.2 milyon dolara satıldı

Üç farklı dinozorun kalıntılarından bir araya getirilen ve Trinity adı verilen 67 milyon yaşında olduğu tahmin edilen T-rex iskeleti, 6.1 milyon dolara satıldı. Zürih'teki açık artırmada kazanan kişi adı açıklanmayan Avrupalı bir koleksiyoner oldu.

Bilim Teknoloji 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trinity için 6-10 milyon dolar arası bir satış bekleniyordu.

ABD’de 65-67 milyon yaşında olduğu tahmin edilen üç farklı T-rex’e ait kemiklerden oluşan 11,6 metre uzunluğunda ve 3,9 metre yüksekliğindeki dinozor iskeleti Zürih merkezli Koller müzayede evinde 6.2 milyon dolara (5.55 milyon İsviçre Frangı) satıldı. 

Trinity, üç farklı dinozorun kalıntılarından bir araya getirildi.

6-10 milyon dolara alıcı bulması beklenen dinozor iskeleti, müzayede evine dokuz kasa içerisinde getirilmiş ve açılış fiyatı 5.2 milyon dolar olarak belirlenmişti.

Trinity olarak adlandırılan kompozit T-rex, 2008 ve 2013 arasında Montana ve Wyoming’deki Hell Creek ve Lance Creek’ten çıkarılan üç farklı dinozora ait kemiklerden oluşuyor.

Adı geçen bölgeler, açık arttırmaya çıkan diğer iki önemli T-rex iskeletinin keşfi ile biliniyor. Bu keşiflerden Sue 1997 yılında 8.4 milyon dolara, Stan 2020 yılında 31.8 milyon dolara satılmıştı.

Koller Auctions’ın CEO’su ve sahibi Cyril Koller yaptığı basın açıklamasında, “Trinity’nin özel bir alıcı tarafından satın alınmış olmasına rağmen yakın gelecekte halka gösterileceği konusunda iyimseriz” diyor.

ABD’li bir şahıs tarafından satışa çıkarılan dinozorun yeni sahibi adı açıklanmayan Avrupalı bir özel koleksiyoncu oldu.

Trinity’nin detaylı fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

10'ca bilim arasından... Ötegezegenlerden T-Rex'e bu haftanın 10 bilim haberi10’ca bilim arasından… Ötegezegenlerden T-Rex’e bu haftanın 10 bilim haberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.