Erdoğan ‘Türkiye ekonomi modeli ile yola devam’ mesajı verdi: Faizi düşürdük, ne oldu? Battık mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'nin 11 Nisan'da açıklanan seçim beyannamesinde yer verilmeyen "Türkiye ekonomi modeli" konusunda "14 Mayıs'tan sonra sürdüreceğiz" dedi. Model 2021 sonunda Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olmasından sonra gündeme gelmişti.

Ekonomi 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı herkesin kendisine göre bir ekonomik modeli olduğunu söyledi.

Türkiye seçimleri Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda yola yine “Türkiye Ekonomi Modeli” ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP’nin 11 Nisan’da açıklanan seçim beyannamesinde yer almadığı için rafa kaldırılacağı düşünülen “Türkiye Ekonomi Modeli”nin seçimden sonra da devam edeceğini söyledi.

Önceki akşam TRT’de katıldığı programda konuşan Erdoğan, enflasyonun şu anda yüksek olduğunu belirterek, “Ama çok daha yüksekti, buralara kadar indi ve daha da inecek. Çünkü bizim için önemli olan düşük faiz, yüksek enflasyon değil. Düşük faizle yüksek yatırım. Bunu başarmamız lazım” dedi.

Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yooErdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo

‘İnşallah başarılı şekilde sürdüreceğiz’

Erdoğan, yatırım, istihdam, üretim, cari fazlaya dayalı büyüme başlıklarına odaklandıklarını belirterek, “Bunu da inşallah 14 Mayıs’tan sonraki süreçte başarılı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye modeli ekonomiden geri dönüş yok diyorsunuz değil mi?” sorusuna ise  “Dünyada herkes kendine göre bir modelinden bahsediyor. Biz de ‘Türkiye Modeli’ diyoruz. Türkiye Modeli’yle biz de dünyada örnek olacağız. Bunu görecekler” yanıtını verdi.

Erdoğan, faizin düşürülmesine yönelik eleştirilere ise “Faizi düşüreceğiz ve düşürdük. Ne oldu? Battık mı? Dünyada hâlâ herkes faizi yükseltiyor. Biz faizi düşürdük, düşürüyoruz” dedi.

24 mü 27 mi? Uluslararası kuruluşlardan dolar/TL totosu24 mü 27 mi? Uluslararası kuruluşlardan dolar/TL totosu

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.