Fazıl Say açıkladı: Kadın şairler albümü geliyor

Fazıl Say tamamı kadın şairlerin şiirlerinden oluşan yeni albüm projesini duyurdu. Say’ın yeni albüm projesinde Nilgün Marmara, Bejan Matur Füruğ Ferruhzad, Birhan Keskin, Gülten Akın gibi isimlerin şiirleri yer alıyor.

Kültür Sanat 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fazıl Say, yeni albümünü İstanbul Müzik Festivali'nde seslendirecek

Cumhuriyetin 100. Yılı için bestelediği marş merakla beklenirken Fazıl Say’dan bir haber daha geldi. Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kadın şairlere odaklandığı projesini duyurdu. Daha önce Nazım Hikmet, Metin Altıok ve Cemal Süreya gibi şairlerin eserlerini bestelediği bir albüme imza atan Fazıl Say, bu kez kadın şairlerin eserleriyle karşımızda.

https://youtube.com/watch?v=-Vt6GXqeGYM

“Şimdi çalışma zamanı”

Sosyal medyadan “şimdi çalışma zamanı. Yeni besteler. Şarkılar.” sözüyle heyecanını paylaşan Fazıl Say, ‘Dünya Anne’ adını verdiği albümüne dair detayları açıkladı. Albümde Nilgün Marmara’nın da bir şiiri yer alıyor. Marmara’ya dair açıklamada bulunan Fazıl Say “Nilgün Marmara’nın bir şiirini besteliyorum. Çok genç yaşta intihar trajedisi ile hayatını kaybetmiş, derin ve hüzünlü bir edebiyat ardında bırakmış.” dedi.

Nilgün Marmara’nın yanı sıra Bejan Matur, Birhan Keskin, Gülten Akın, Didem Madak, Selenay Kübra Koçer ve Şükufe Nihal albümde şiirleri yer alan isimlerden bir bölümü. Geçen yıl ‘Avcı’ adlı şiirini kendisine yönelik başlatılan linç kampanyası sonrası kaleme alan Sezen Aksu’nun bu eseri de Fazıl Say’ın albümden yer alıyor. İranlı şair Füruğ Ferruhzad’ın bir şiiri de şu anda bestelenme aşamasında.

İstanbul Müzik Festivali’nde dinleyeceğiz

‘Dünya Anne’ albümünde yer alan besteleri Fazıl Say ilk kez 51. İstanbul Müzik Festivali’nde seslendirecek. Festival kapsamında iki ayrı konser gerçekleştirecek olan Fazıl Say’ın ilk buluşması 8 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi’nde; ikinci buluşması ise 14 Haziran’da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda.

Hanımlar, beyler ve sevgili çocuklar: Huzurlarınızda mekânın sahibi Metallica

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.