Harika maçta Arsenal ‘Aziz’liğe uğradı

Premier Lig nefes kesin bir şekilde devam ediyor. Ligin dibinde yer alan 'Azizler' (Saints) olarak bilinen Southampton, 88. dakikaya 3-1 önde girdiği maçta lider Arsenal'le 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla iki maç eksiği olan Manchester City gizli lider durumuna geldi.

Spor 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’de Manchester City ile müthiş bir şampiyonluk mücadelesi yapan Arsenal üst üste önce Liverpool’a sonra West Ham United’e puan kaybetti. Kendi sahasında ligin dibindeki Southampton’u konuk ederken tek hesap 3 puanı almak ve gelecek maç olan Manchester City deplasmanına moralli gitmekti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Emirates Stadı’ndaki karşılaşmanın 1. dakikasında Arsenal kalecisi Ramsdale’in hatasını değerlendiren Carlos Alverez Azizler’i öne geçirdi. Ev sahibi takım toplanmaya çalışırken eski bir Arsenalli olan Theo Walcott, 14. dakikada Southampton’un ikinci golünü ağlara yolladı. Arsenal takımı yediği golden sonra kümelendi. Takım konuşması yapıldı. Belki de bunun etkisiyle 20. dakikada Gabriel Martinelli sahneye çıktı ve Arsenal farkı bire indirdi. İlk yarının sonuna kadar Arsenal’in baskısı sonuç vermedi. Takımlar soyunmada odasına 2-1’lik skorla gitti.

PSG, lig sonuncusu Angers'in evinden zor çıktıPSG, lig sonuncusu Angers’in evinden zor çıktı

İkinci yarıda Arsenal’in hızlı başlayacağını düşününler yanıldı. Çok akıllı bir savunma yapan Southampton, 66. dakikada kazandığı kornerde güzel bir duran top organizasyonu yaptı. Defanstan gelen Duje Caleta-Car farkı tekrar 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra Arsenal bastırıyor ama pozisyona giremiyordu. Southampton taraftarı zafer şarkıları söylerken 88. dakikada Arsenal kaptanı Martin Odegaard komutayı eline aldı. Ceza alanı dışından yaptığı vuruşla farkı 1’e indirdi. Bu dakikadan sonra Arsenal devamlı pozisyon bulmaya başladı. 90. dakikada kaleciden dönen topu iyi takip eden Bukayo Saka, Arsenal’e 3-3 beraberliği getirdi. Uzatma dakikalarından ahlar vahlar arasında çok pozisyon kaçtı, Arsenal’in bir topu direkten döndü.

İtalya'nın Avrupa'ya dönüşü muhteşem oldu ama...İtalya’nın Avrupa’ya dönüşü muhteşem oldu ama…

Gizli lider Manchester City

3 haftadır galip gelemeyen Arsenalliler maçtan sonra karışık duygular içindeydi. 3 puan gitti derken muhteşem bir geri dönüşe imza attılar ama kaybettikleri puanla gizli lider Manchester City oldu. Premier Lig’de Arsenal’in 75, iki maçı eksik olan Manchester City’in 70 puanı bulunuyor. 26 Nisan çarşamba gecesi oynanacak Manchester City – Arsenal karşılaşması daha da kritik bir hal aldı. Galibiyet hasreti 7 maça çıkan Southampton ise 24 puanda ve son sırada bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.