Japon mühendis Tuzla’daki tersanede öldü

Tuzla'daki bir tersanede Panama bayraklı geminin sorumlu müdürü olan Japon mühendis 59 yaşındaki Tatsuo Ozaki'ye vinç çarptı. Vinci kullanan Tevrat Ç. kazanın ardından olay yerinden kaçtı.

Gündem 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Japon mühendis Tatsuo Ozaki Tuzla'daki bir tersanede vinç çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Panama bayraklı Chemical Explorer adlı kimyasal madde yüklü gemi, İstanbul Tuzla Tersaneler Caddesi’ndeki bir tersanedeydi. Geminin sorumlu mühendisi Tatsuo Ozaki de vinç raylarından geminin teknik açıdan eksik olan yerlerinin fotoğraflarını çekmek istedi. O sırada ise vinci kullanan Tevrat Ç. gemiye eşya yüklemek için hareket ettirdi. Vinç, Japon mühendis Ozaki’ye çarptı ve Tevrat Ç. de kaza olunca hemen olay yerinden kaçtı.

Olayı gören tersane çalışanları ise durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Japon mühendisin hayatını kaybettiğini belirledi ve yapılan incelemenin ardından Ozaki’nin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Japonya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından görevlendirilen yetkililer, Adli Tıp Kurumu’na geldi.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin önümüzdeki günlerde Japonya’ya gönderilmesi bekleniyor. Öte yandan olay yerinden kaçan Tevrat Ç. de polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Vinç operatörü Tevrat Ç. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silahlı motosiklet çetesinin saldırı anları da ortaya çıktıSilahlı motosiklet çetesinin saldırı anları da ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.