79 bin kişinin ziyaret ettiği TCG Anadolu, Sarayburnu’ndan ayrıldı: Yeni durak İzmir

Türkiye’nin ilk yerli üretim çıkarma gemisi olan TCG Anadolu, dört gün boyunca ziyaretçi kabul ettiği Sarayburnu’ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Dolmabahçe’de 21 pare top atışıyla selamlayan TCG Anadolu, boğazdan törenle geçiş yaptı. 

Gündem 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yeni amiral gemisi TCG Anadolu, İstanbul Sarayburnu’nda demir aldı ve Boğaz geçişi yaptı. Dev geminin Boğaz geçişi de büyük ilgi gördü.

Geminin limandan ayrılışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da Hulusi Akar’a eşlik etti.

TCG Anadolu'ya ilgi büyük: Altı aşamalı kuyruğun ucu görülmüyorTCG Anadolu’ya ilgi büyük: Altı aşamalı kuyruğun ucu görülmüyor

Geminin limandan ayrılış hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Bakan Akar’ın ‘avara’ komutu sonrası gemi limandan ayrıldı. Gemi limandan ayrılırken yüzlerce vatandaş gemiyi selamladı. 

Anadolu ve Avrupa yakasındaki insanların fotoğraflarını çektiği TCG Anadolu, Dolmabahçe’de bulunan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı 21 pare top atışıyla selamladı. Selamlamaya, ATAK helikopteri ve F16’lar da katıldı. 

Erdoğan’a selamla sırasında eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ziyarete gelen depremzede çocuklar da eşlik etti.

Öte yandan Pazartesi gününden bu yana vatandaşların ziyaretine açık olan TCG Anadolu’yu 79 bin 274 kişi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu’nun bir süre de İzmir’e demirleyeceğini açıkladı. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.