Bir istismar ifşası da Chopra’dan: Yönetmen iç çamaşırımı görmek istedi, o an çok utandım
Tarihçi William Dalrymple'ın ‘Anarşi' kitabı dizi oluyor. İngiliz sömürge dönemini anlatan dizi, Bollywoodlu bir yapımcı ve İngiliz bir senaristin kaleminden çıkacak. Senarist Jeremy Brock'a göre proje oldukça iddialı: Game of Thrones ölçeğinde, Succession kadar entrikalı bir dizi geliyormuş.
HBO’nun sevilen yapımları ‘Succession’ ya da ‘Game of Thrones’u aratmayacak yeni bir fenomen dizi geliyor olabilir. Biz değil, BAFTA ödüllü senarist Jeremy Brock veriyor müjdeyi.
Brock, yazar ve tarihçi William Dalrymple’ın ‘Anarşi: Doğu Hindistan Şirketi’nin Acımasız Yükselişi/ The Anarchy: The Relentless Rise of the East India Company’ kitabını bir televizyon dizisine uyarlamaya hazırlanıyor.
Dünyanın en görkemli imparatorluklarından Babür İmparatorluğu’nun nasıl parçalanıp yerini İngiliz Doğu Hindistan Şirketi’ne bıraktığını anlatan kitap 2019 yılında yayımlanmıştı. ‘The Wall Street Journal’ın Yılın En İyi Kitapları listesinde yer alan kitap, Amerika Eski Başkanı Barack Obama’nın da favori kitapları arasındaydı. Dalrymple’ın İngiliz sömürgeciliğinin başlangıcını anlatan kitabı aynı zamanda Hindistan’ın ve Asya’nın modern tarihine de ışık tutuyor.
İngiltere’nin imparatorluk tarihinde en tartışmalı bölümlerini gündeme getirmesi beklenen dizi, Bollywood’un en büyük yapımcılarından Siddharth Roy Kapur tarafından satın alınarak ekran macerası için biletini aldı. Dizi, Bollywood’un uluslararası TV pazarına girmesi için de önemli bir şans olarak görülüyor.
Eğer dizi için yeterli fon sağlanırsa, kaynak kitaptaki materyallerin üç sezonluk son derece ayrıntılı bir diziye dönüşmesi planlanıyor. ‘The Anarchy’nin çekimleri Amerika, İngiltere ve Hindistan’da gerçekleşecek. Hatta Brock, senaryoları çalışmaları için Hindistan’ı da birçok kez ziyaret etmiş. Brock, dizinin çok başarılı olacağına da emin görünüyor:
“The Anarchy’, inanılmaz karakterlerle dolu bir hikaye. Dalrymple’ın harika kitabı, Game of Thrones ölçeğinde, Succession’un insanı öldüren entrikası ve dramatize edilmeyi bekleyen gerçek yaşam yoğunluğuna sahip bir hikaye.”