Köpek istismarı şüphelisine dayak! ‘Fırın sıcak olduğu için çıplaktım’

Ankara'daki bir fırında köpeği istismar ettiğinden şüphelenilen bir kişiyi vatandaşlar polis ekipleri gelene kadar dövdü. Mahkemeye çıkarılan 37 yaşındaki Kırgızistan uyruklu şüpheli "Sıcak olduğundan dolayı üstüm çıplak yatıyordum" savunması yaptı ve tutuklandı.

Gündem 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Maltepe Mahallesi’ndeki bir fırında çalışan Kırgızistan uyruklu Zafer Şukurcanov, 22 Nisan’da bir sokak köpeğini zorla fırına götürdü. Bunu gören bir vatandaş ise durumu çevredekilere söyledi. Çok sayıda vatandaş durumu öğrenir öğrenmez fırının önüne geldi ancak bu sırada Şukurcanov kaçmaya çalıştı. Vatandaşlar kaçmaya çalışan şüpheliyi yakaladı ve dövdü. Daha sonra ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri gelince şüpheli teslim edildi. Köpek ise veterinere götürüldü ve burada yaralandığı tespit edildi.

DHA’nın haberine göre mahkemeye 24 Nisan’da çıkarılan Şukurcanov, ifadesinde yaklaşık bir aydır fırında çalıştığını söyledi ve 22 Nisan’da iş yerinin kapısı kapalı olduğu için un taşınan bölmeden içeri girmek istediğini anlattı. O esnada köpeğin kendisine koştuğunu ve beslemek için köpeği de fırına soktuğunu ileri süren şüpheli, “Sonrasında ben de içeri girdim. Bana sorduğunuz yaralanmalar bu esnada olmuş olabilir. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Sıcak olduğundan dolayı üstüm çıplak yatıyordum. Polisler geldiğinde giyindim” iddiasında bulundu. Şüpheli Şukurcanov tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Tuğba Gürsoy, ise veterinerde yapılan muayenede köpekte yaralanma fark edildiğini söyledi. Köpeğin tedavisinin sürdüğünü kaydeden Gürsoy, “Bu hayvanın cinsel saldırıya uğramış olduğu aşikâr. Bu gibi suçlarda cezaların caydırıcı olmasını çok önemsediğimizi söylemiştik. Cezaların caydırıcı olması, bu gibi eylemlerin önünü kesebilir” dedi.

Özel şirket yavru köpeklerin üzerine beton döktü, üç köpek öldüÖzel şirket yavru köpeklerin üzerine beton döktü, üç köpek öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.