Kadına şiddet bitmiyor: İzmir’de cinayet İstanbul ve Bursa’da darp

İzmir'in Konak ilçesinde bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından silahla öldürüldü. Bursa'da iki erkek, sokakta yürüyen 3 kadına tekme-tokat saldırıp saçlarından tutup taksiye bindirdi. İstanbul'da ise kendisinden ayrılan kadın ile karşılaşan erkek mahalleyi birbirine kattı.

Gündem 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kadın cinayetleri ve kadına şiddet olayları son bulmuyor. 5 kadın dün erkek şiddetinin hedefi oldu.

İlk olay İzmir’de yaşandı.

İzmir’in Konak ilçesinde bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından silahla öldürüldü.

Zeytinlik Mahallesi 1169 Sokak’ta K.K isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Recibe K.’ye silahla ateş ederek kaçtı. İhbar üzerine belirtilen adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. İncelemenin ardından cenaze, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Şüpheli ise suç aleti silahla polise teslim oldu. Boşanma aşamasındaki K.K. ile Recibe K.’nin bir süredir ayrı yaşadığı öğrenildi.

Eşiyle tartışan kadın gardıropta asılı bulunduEşiyle tartışan kadın gardıropta asılı bulundu

İstanbul ve Bursa’da 4 kadına darp

Bursa İnegöl’de önceki gece dehşete düşüren bir olay yaşandı. İki erkeğin, sokakta yürüyen 3 kadına tekme ve tokat ile saldırdığı, ardından saçlarından tutup zorla taksiye bindirdiği cep telefonu kameralarına yansıdı.

Görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine olayla ilgili inceleme başlatan polis, şüphelilerin kimliklerinin tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul, Pendik’te iddiaya göre, kendisinden ayrılan kadın ile karşılaşan erkek mahalleyi birbirine kattı.

Çevredekiler olayı film izler gibi izlerken kadın kendisini korumaya çalışsa da engel olamadı. Kadının, kendisini darbeden erkekten şikayetçi olduğu öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri konu ile ilgili inceleme başlattı. Kadını darbeden M.P. isimli şahıs geçen perşembe günü yakalanarak gözaltına alındı.

Şahsa yönelik yapılan sorgulamada “Mala Zarar Verme”, “TCK 191” ve “6136 SKM” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu tespit edildi.

Bir kadın cinayetinin ardındaki öykü: Gardiyanın öldürdüğü kadın bir tutuklunun eşi çıktıBir kadın cinayetinin ardındaki öykü: Gardiyanın öldürdüğü kadın bir tutuklunun eşi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.