Akşener’den Oğan ve İnce’ye ‘ikinci tur’ çağrısı

İYİ Parti lideri Akşener, Oğan ve İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına ilişkin konuştu ve "Sayın İnce ve Sayın Oğan'ın ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi açısından görüşülmesini doğru buluyorum" dedi. Ayrıca Akşener, Oğan'ın ilk hedefinin MHP'nin lideri olmak olduğunu söyledi.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, KararTV’deki ‘Gündem Özel’ programında Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı. Konya ziyaretinde seçmen davranışlarının değiştiğini gözlemlediğini aktaran Akşener, Erzurum’da ise kutuplaşmanın çok sertleştiğini gördüğünü ve çok da üzüldüğünü söyledi.

Meclis’te 301 vekil sayısını geçeceklerini düşündüğünü belirten Akşener, “İnanılmaz pis bir dil oluştu. Irkçılığı aşan bir çirkin dil var Türkiye’de bu herkese yansıyor. Son 5 yılda öyle bir pis dil kullanılmış ki; şimdi ben soruluyorum üç tane genç hanım diyor ki ‘Kürtleri seviyor onların yanında duruyor.’ Bu onların yanında PKK demek. Diğerleri de ‘Kürt demesek PKK desek’ diyor. ‘Hayır’ diyor ‘Kürtleri seviyor, onların yanında duruyor.’ Böyle bir düşmanca dil bakın asla olmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ilişkin de konuşan Akşener, İnce’nin CHP’den ayrıldığını hatırlattı ve “CHP’nin işi bu. Ama sayın İnce konusunda beraber bir yürümeye dair bir adım atılsa ben ‘memnuniyet duyarım’ dedim” diye konuştu. Diğer bir cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a dair de açıklamalarda bulunan Akşener, aynı şekilde Oğan’a dair de bir adım atılsa memnuniyet duyacağını söyledi ve ekledi: “Ama Sinan Bey’in birinci hedefi MHP’nin başına geçmek.”

İki ismin adaylığına da saygı duyduğunu söyleyen Akşener, kendi adaylarının ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı. Oğan ve İnce’nin adaylığına dair çirkin cümleler kurulmasını doğru bulmadığını belirten Akşener, “Ben buna çok dikkat ediyorum, kendi yaşadıklarımı bir başkasına asla yapmadım. Bu dilin artık Türkiye’den gitmesi lazım. Sayın İnce ve Sayın Oğan’ın ikinci turda Sayın Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi açısından görüşülmesini doğru buluyorum” dedi.

İttifakta asla kavga çıkmayacağını söyleyen Akşener, en önemli konu olarak ifade ettiği cumhurbaşkanlığı adaylığında orta yolun bulunduğunu belirtti ve “İki belediye başkanı Sayın Kılıçdaroğlu tarafından evime gönderildi ve bu teklif de oradan geldi. Tek başına Sayın Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü bir ortamda daha fazla sopa yenilecekti. Şimdi hepimiz göğsümüzde bir top tutuyoruz. Bu konu orada teklif edildi, anlaştık, Sayın Kılıçdaroğlu ile buluştuk geldik masaya ben bu metnin bilindiğini ve o metni imzalayacağımızı bildiğimiz için geldim fakat Sayın Babacan ikisinin başkan yardımcısı olmasına itiraz etti. Gitti biri şehircilik bakanı biri afet bakanı olsun diye teklifte bulundu sonra ben meselenin kendisine ne olduğunu izah ettim sonra anlaştık” dedi.

Öte yandan İYİ Parti, dikkat çeken seçim videolarına bir yenisini daha ekledi ve iktidarın kadınlara bakış açısını eleştirdi.,

“Saray Filmcilik takdim eder: #SövKardeşim” notuyla paylaşılan video şu şekilde:

https://twitter.com/iyiparti/status/1652342001889693697

Akşener'den 'atmosfer' eleştirisi: Sanırsınız cenge gidiyoruzAkşener’den ‘atmosfer’ eleştirisi: Sanırsınız cenge gidiyoruz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.