Açıklama Erdoğan’dan: MİT, IŞİD lideri Kureyşi’yi etkisiz hale getirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun zamandır takip ediyordu, dün Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirildi" dedi. Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) dördüncü lideriydi.

Gündem 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa ortak yayınında konuştu.

Erdoğan konuşmasında “Terör örgütlerini sindirdik” dedi ve terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Büyük ve güçlü Türkiye vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa’nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde.

MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor. ABD yapınca dünya konuşuyor. MİT bizim dönemizde uluslararası mücadele yön bir teşkilat haline gelmiştir. Teşkilatımız ayrıca Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye gelmiştir.”

Ebu Hüseyin el- Kureyşi kimdir?

Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi, terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti’nin(IŞİD) dördüncü ve şu anki lideriydi.

30 Kasım 2022 tarihinde; IŞİD sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir tarafından sesli bir mesaj aracılığıyla, Ebu el-Hasan el-Haşimi el-Kureyşi’nin çatışma esnasında öldürüldüğü ve yerine kendisinin atandığı duyurulmuştu.

ABD'li 13 asker de ölmüştü: Taliban, Kabil Havaalanı saldırısından sorumlu IŞİD liderini öldürdüABD’li 13 asker de ölmüştü: Taliban, Kabil Havaalanı saldırısından sorumlu IŞİD liderini öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.