Crucible Tiyatrosu’nda tarihi şampiyon: Luca Brecel

Snooker’ın en gözde sahnesi Dünya Şampiyonası’nda zafere uzanan isim Luca Brecel oldu. Brecel, final mücadelesinde Mark Selby’yi 18-15 ile mağlup etti ve mutlu sona ulaştı.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Luca Brecel dünya şampiyonu oldu, yalnızca ülkesi için değil kıta Avrupası için de ilki başardı.

Crucible Tiyatrosu, yani Dünya Snooker Şampiyonası’na ev sahipliği yapan, yeşil çuhaların göze daha bir parlak, ıstakaların cepleri daha bir keskin bulduğu yer. İşte bu yerde bir Belçikalı tarih yazdı. Luca Brecel, final mücadelesinde karşı karşıya geldiği dört kez dünya şampiyonu Mark Selby’yi 18-15’lik skorla mağlup etti ve kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. Belçikalı sporcu, kıta Avrupa’sından olup dünya şampiyonu olan ilk isim oldu.

Real’den Madonna listesiReal’den Madonna listesi

Şampiyonluk zorlu yollardan geçti

28 yaşındaki sporcu ilk turda Ricky Walden’ı 10-9 gibi çekişmeli bir maçın sonunda mağlup etti. Brecel, ikinci turda tecrübeli Mark Williams’ı 13-11’le geçti. Belçikalı sporcu çeyrek finalde şampiyona tarihinin en çok kazanan isimlerinden biri olan Ronnie O’Sullivan’la karşılaştı. Ronnie’yi 13-10’la eleyen sporcu yarı finale yükseldi. Yarı finalde 20 yaşındaki genç yetenek Si Jiauhi’yle karşılaşan Brecel, 17-15’le adını finale yazdırdı.

Final mücadelesinde 4 kez dünya şampiyonu Mark Selby engelini aşmak zorunda olan Luca, genelinde önde götürdüğü karşılaşmayı 18-15 üstün tamamladı ve mutlu sona ulaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.