Alkollü sürücünün üstünden Boris Johnson yazan ehliyet çıktı

Hollanda'da, trafik kazası yapan arabayı kontrol eden polisler, alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetini kontrol edince Boris Johnson adına düzenlenen bir belgeyle karşılaştılar. Ukraynaca Boris Johnson yazan ehliyette eski Britanya Başbakanı'nın fotoğrafı ve doğum tarihini de bulunuyordu.

Dünya 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Boris Johnson adına düzenlenen belgenin, Ukrayna'da turistik dükkanlarda kolayca alınabildiği öne sürülüyor.

Hollanda’da, Groningen’de Emma Köprüsü civarında bir direğe çarpan arabayı kontrol eden polisler, alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetini görünce çok şaşırdılar. Çünkü ehliyette Ukraynaca Boris Johnson yazıyordu. Eski Britanya Başbakanı’nın fotoğrafı ve doğum tarihinin olduğu ehliyetin 2019’da verildiği ve 3000 yılına kadar geçerli olduğu görülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan polis sözcüsü Thijs Damstra, “Şahıs kimliğini açıklamadı ve alkol testi yaptırmayı reddetti. İçeride polis, Boris Johnson’a ait sahte bir ehliyet buldu. Bildiğim kadarıyla, gerçek Bay Boris Johnson o sırada Hollanda’da değildi” derken Groningen polisi de, Instagram hesabından yaptığı açıklamada “Maalesef bu kişinin sahtekarlığına kanmadık” dedi.

Polis, sahte belgenin nerede yapıldığını açıklamazken, kamu yayın kuruluşu NOS’un eski Rusya muhabiri Kysia Hekster, Ukrayna’daki turistik dükkanlardan kolayca sahte sürücü belgesi alınabileceğini öne sürdü.

Boris Johnson'dan 'partileme' itirafı: Yanılttım ama bilerek yapmadımBoris Johnson’dan ‘partileme’ itirafı: Yanılttım ama bilerek yapmadım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.