Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarını düşürecek yeni adım

Et ve Süt Kurumu, artık sadece anlaşmalı olduğu zincir mağazalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne değil kasaplara da ucuz ithal et verecek. Bu gelişmenin, 350 liraya tırmanan et fiyatlarını düşürmesi bekleniyor. 

Ekonomi 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, artık kasaplara da uygun fiyatlı kırmızı et satılacak. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı’nın imza attıkları protokol kapsamında, federasyona üye kasap esnafına et tedarik edilecek, daha fazla tüketiciye uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayhan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek için çalıştıklarını belirterek, “Kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre de ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK’nin ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, yurtdışından ithal edilen etler artık kasaplara da ucuz fiyatla verilecek.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, “Daha geniş kitlelere ulaşarak nihai tüketiciye hızlı ve daha uygun fiyatlı et ürünlerinin temin edilebilmesini amaçladığımız bu protokolle, özellikle büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması durumunu çözmeyi amaçladık. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışlara hız kazandırmak, piyasadaki dengesiz fiyatları da düzenleyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

ESK, daha önce de İstanbul ve Ankara’daki perakende dernekleriyle protokol imzalayarak, bu derneklere üye marketlere indirimli kırmızı et sağlamıştı. ESK, Tarım Kredi Marketler’e de indirimli et temin ediyor.

Solakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin NebatiSolakoğlu isyan etti: Et fiyatlarının sebebi Nureddin Nebati

Tarım Bakanı da itiraf etti: Kabul ediyorum, et fiyatı yüksekTarım Bakanı da itiraf etti: Kabul ediyorum, et fiyatı yüksek

Reklam Kurulu'ndan ESK görünümlü kasaplara 1,1 milyon lira cezaReklam Kurulu’ndan ESK görünümlü kasaplara 1,1 milyon lira ceza

Türkiye, en büyük banknotla en az et alınabilen ülkeTürkiye, en büyük banknotla en az et alınabilen ülke

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.