Holiganlar restoranda! Yıldız oyuncuyu hastanelik ettiler

CSKA Moskova’nın Rus yıldızı Alexey Shved, yemek yediği restoranın çıkışında holiganlar tarafından saldırıya uğradı. Başından yaralanan oyun kurucu, hastaneye kaldırıldı.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Darp edilen CÇKA Moskova oyuncusu Shved sezonu kapadı.

EuroLeague’in aldığı karar neticesinde bu sezon Avrupa sahnesinde izleyemediğimiz CSKA Moskova’da yıldız gard Alexey Shved, hastanelik oldu. Shved, yemek yemek için gittiği restoranın çıkışında bir grup holigan tarafından darp edildi. Restoran çıkışında Shved’i bekleyenler 5 holiganın saldırısı sonucu oyuncu kafatasından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Holiganlar, malum saldırıyı takımın kötü gidişatından ötürü yaptı.

Johnathan Motley’den milli takım sinyaliJohnathan Motley’den milli takım sinyali

Ligde final göremediler

Uzun yıllardır Rus basketbolunun en fazla yatırım yapan ekibi olan CSKA, bu sezon EuroLeague’de yer alamamanın yanı sıra VTB Ligi’nde de hüsran yaşadı. CSKA, yarı final serisine Lokomotiv Kuban’a 4-3 ile elendi. Bu sonuç taraftarın öfkesini artırdı. Shved’in başına gelen talihsiz olay bunun yansıması oldu.

12 Dev Adam'ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler12 Dev Adam’ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler

Sezonu kapadı

CSKA Moskova’dan yapılan resmi açıklamaya göre Alexey Shved sezonu kapadı. Oyuncu, takımının lig 3.’lüğü yolunda vereceği mücadelede yer alamayacak. Shved bu sezon CSKA formasıyla 25 maçta 17.0 sayı, 7.8 asist ve 3.1 ribaunt ortalamaları tutturmuştu. Rus oyuncu, 3 sezon NBA’de forma giydiği kariyerinde 2018 ve 2021’de EuroLeague’in en skorer oyuncusu olmuştu. Başarılı oyuncunun kariyerinde 1 EuroLeague ve 4 Rusya Ligi şampiyonluğu; 1 Eurobasket, 1 de Olimpiyat bronz madalyası bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.